Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ulf Kristersson: “En absurd regeringsbildning”

Av Redaktionen, 2019-01-16
redaktionen@nordfront.se

REGERINGEN. Ulf Kristersson är besviken över den nya regeringsbildningen.

Under onsdagsmorgonen meddelade Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att man kommer släppa fram den nyliberala regeringen bestående av S-C-L-MP. Under presskonferensen säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att han är besviken på sina allianskollegor och att det är en ”absurd regeringsbildning”.

– Centern och Liberalerna är lurade in i en överenskommelse vars ena uttalade ambition var att den inte skulle bygga på Vänsterpartiets inflytande.

– Det är en absurd regeringsbildning, säger Kristersson.

Att Centern och Liberalerna skulle vara ”lurade” är något som Jonas Sjöstedt dock inte håller med om. Han har tidigare angripit den nyliberala regeringen för kraftig högervridning.

— Vi är förvånade och besvikna över hur långt högerut Stefan Löfven har gått i sin överenskommelse med Centerpartiet och Liberalerna, sade Sjöstedt under en pressträff i måndags.

Även Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor är i sin pressträff inne på att C och L är lurade, ”eller så har man lurat sina egna medlemmar”. Ulf Kristersson säger att Moderaterna kan komma att rösta bort Stefan Löfven om en sådan omröstning skulle bli aktuell. Detta har också Vänsterpartiet öppnat upp för.


  • Publicerad:
    2019-01-16 11:10