Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vänsterpartiet släpper fram vänsterliberal regering – Löfven statsminister i fyra år till

Av Redaktionen, 2019-01-16
redaktionen@nordfront.se

REGERINGEN. Vänsterpartiet: Hellre nyliberal regering än SD-stödd regering.

Efter ett möte med riksdagens talman på morgonen har Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt nu aviserat att man kommer släppa fram en vänsterliberal regering bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet.

För två dagar sedan fann Jonas Sjöstedt Socialdemokraternas uppgörelse med Centerpartiet som ”fullständigt oacceptabelt”. Vänsterpartiet fick inget inflytande i regeringen som kommer genomföra en kraftig högerpolitik.

Efter ett möte med Stefan Löfven har Jonas Sjöstedt ändrat sig, detta trots att Löfven sade ”blankt nej” till att ändra på förslaget om marknadshyror. Löfven har gett personliga löften om att ge Sjöstedt inflytande och Vänsterpartiet kommer därför avstå från att rösta på måndag, vilket innebär att Stefan Löfven kommer bli statsminister för ytterligare fyra år framåt.

Anledningen till att Vänsterpartiet släpper fram en nyliberal globalistregering är enligt Sjöstedt att alternativet, en ”blåbrun” regering, är sämre. Att Sverigedemokraterna får visst inflytande över en regering är alltså värre än att Centerpartiet med sin nyliberala politik helt dikterar villkoren för regeringen, menar Sjöstedt.

— Det sista Sverige vill se är en högerregering med inflytande av Sverigedemokraterna, säger Sjöstedt under konferensen.

Sjöstedt varnar dock Löfven för att genomföra vissa av förslagen i uppgörelsen med Centerpartiet.

– Om regeringen lägger fram förslag om marknadshyror eller inskränkningar i arbetsrätt kommer Vänsterpartiet rösta för ett misstroende mot Stefan Löfven, säger Sjöstedt.


  • Publicerad:
    2019-01-16 11:06