MEDIA. Ryska Sputnik International uppmärksammar Sverigedemokraternas liberalisering och den ökade kritiken mot partiet från alternativmedier.

Den ryska statsmediekanalen Sputnik International har uppmärksammat SD-ledaren Jimmie Åkessons vänsterliberala uttalanden om att tillåta homoadoptioner samt att de inte kommer att tvinga några utlänningar att flytta tillbaka till sina hemländer. Detta under rubriken ”Förvirring när Sveriges största högerparti omfamnar HBTQ-adoptioner och migration” .

Sputnik skriver att SD:s kappvändande i dessa frågor skapat ökat missnöje gentemot partiet från alternativmedier så som invandringskritiska Samhällsnytt och socialkonservativa Världen idag.

”SD-ledarens svar på frågorna indikerar en kraftig omsvängning inom partiet, från värde- och socialkonservatism mot den vänsterliberalism som man tidigare kritiserat de övriga partierna för. Det gäller bland annat invandringspolitiken, där Åkesson nu klargör att SD om man kommer till makten kommer att acceptera all tidigare invandring och inte tvinga någon – med undantag för kriminella – som tagit sig in i landet att återvända” skriver till exempel Samhällsnytts Mats Dagerlind, ett citat som Sputnik även översatt.

Den ryska statskanalen uppmärksammar dessutom idag att dess svenska kollegor på SVT vikit sig för muslimska påtryckningar när de censurerat en artikel från en jude boendes i Sverige. Denne jude konstaterade att hoten och våldet mot judar i Sverige inte kommer från nationalsocialister – något som den hårt kritiserade bilderbergaren och Center-ledaren Annie Lööf insinuerat – utan ifrån importerade muslimer från den tredje världen som tagit med sig sina konflikter med Israel hit till Sverige.

Källor:
Confusion as Sweden’s Largest Right-Wing Party Endorses LGBT Adoption, Migration
Swedish Broadcaster Deletes Piece on Muslim Anti-Semitism After Threats


  • Publicerad:
    2018-07-17 18:10