JEMEN. Attackerna i norra Jemen i helgen drabbade civila personer.

Klicka på kartan för att förstora den. Grafik: Southfront.org

Den saudiarabiska militära koalitionen, stödd av Israel, USA och Förenade Arabemiraten fortsätter att bomba mål i norra Jemen.

I söndags anföll saudiska bombplan ett hus i Mustabadistriktet i Hajjaprovinsen där tvångsförflyttade familjer tillfälligt uppehöll sig. Samtliga nio offer i bombanfallet var civila jemeniter. Fem av dem var barn.

En lokal invånare säger per telefon till kinesiska Xinhua News Net  att ytterligare 18 grannar, varav fyra var barn, skadades i flyganfallet.

Jason Ditz Anti War kommenterar saken med att den militära koalitionen som vanligt inte kommenterat sin bombning och att det inte finns några tecken på vad de kan ha trott sig vilja slå ut med sitt flyganfall.

Saudiarabien har lett den militära koalitionen mot Iranallierade och shiastyrda Houtifrihetskämpar i Jemen i över fyra år. Att dessa stödjer Iran är ett av skälen till att Israel och USA medverkar i kriget mot Jemen som har lett till den största av människor skapade hungerkatastrofen sedan judeo-bolsjevikernas svältfolkmord på ukrainare under 1930-talet.

Källor:
9 killed in Saudi-led airstrike in NW Yemen
Saudi Airstrikes Kill Nine Civilians, Mostly Children, in Northern Yemen
Coalition-occupied Part Of Yemen Is In Chaos Amid Tensions In Aden


  • Publicerad:
    2019-08-14 13:00