EU-VALET Under lördagen skickade Sverigedemokraterna ut ett kampanj-SMS där man attackerar TV4. Även inför senaste riksdagsvalet skickade Sverigedemokraterna ut SMS, då varnade man för Socialdemokraterna.

Det var under lördagsförmiddagen som SMS började ramla in i folks telefoner. SMSen innehöll en uppmaning från Sverigedemokraterna om att ”inte låta TV4:s påverkansoperationer vinna EU-valet”. Avsändaren uppmanar också mottagaren att rösta på Sverigedemokraterna i söndagens EU-val.

— TV4 har valt att vara en aktiv part i den här valrörelsen genom att sprida desinformation om oss. Det är uppenbart att de försöker sabotera för partiet och blockera våra möjligheter att prata om vår politik. Sms:et har gått ut i de södra delarna av Stockholm, där vi förväntar oss att TV4:s valkampanj har fått störst fäste, säger partiets presschef Oskar Cavalli-Björkman till Aftonbladet.

Det är inte första gången Sverigedemokraterna använder metoden för att uppvigla väljarna. Inför riksdagsvalet 2022 skickade man ut ett SMS där man varnade för Socialdemokraterna.

Om partiets massutskick förändrar slutresultatet i söndagens EU-val återstår att se.