INRIKES. Sverigedemokraterna utesluter ytterligare tre lokalpolitiker.

Sverigedemokraterna fortsätter sina utrensningar av interna kritiker. Partistyrelsen utesluter nu två lokala gruppledare med omedelbar verkan, Benny Lundh Johansson i Alvesta kommun och Ingemar Aronsson i Lessebo kommun. Båda ska ha “brutit mot partiets etiska riktlinjer”.

Bakgrunden tros vara konflikter kopplade till partiets distriktsordförande i Kronobergs län, Kerstin Ljungkvist. I augusti ska Aronsson ha uppmanat väljarna i en intervju med Smålandsposten att inte rösta på SD så länge Ljungkvist är distriktsordförande.

Lundh Johansson bekräftar uteslutningen. Han säger:

— Det står att vi har gått ut i media och kritiserat partiet och då har vi gått emot kommunikationsplanen och gett partiet negativ publicitet.

Både Aronsson och Lundh Johansson kommer att sitta kvar på sina mandat i kommunfullmäktige som politiska vildar.

Samtidigt utesluts Madelene Vestin, partiets ordförande i Dalarna. Vestin hade själv inte nåtts av beskedet när P4 Dalarna kontaktade henne under onsdagen.

Hon förnekar att uteslutningen beror på att hon skulle ha efterfrågat inspelningar av partikamrater att använda i interna konflikter, något som Aftonbladet uppgett som orsak bakom uteslutningen.

Källor:
SD utesluter dalaordföranden Madelene Vestin
Sverigedemokraterna utesluter toppolitiker i Kronoberg


  • Publicerad:
    2017-09-28 15:30