UTRIKES. I dagens ungerska val verkar konservativa Fidesz kamma hem segern. På andraplatsen ser Jobbik ut att komma, följt av socialistpartiet på tredje plats.

Idag hölls val till det ungerska parlamentet. Enligt de tidiga resultaten ser det konservativa partiet Fidesz ut att få en tydlig majoritet i parlamentet, kanske till och med den majoritet på två tredjedelar som krävs för grundlagsförändringar.

På andraplatsen kommer Jobbik, som tidigare kallats högerextremt och antisemitiskt. Först på tredje plats kommer socialistpartiet, som tappade makten år 2010.

Tidigare under kvällen skrev Expressen om ämnet i en ingress, det där stod ungefär ”högt valdeltagande kan vara slutet för högerregeringen”. Deras förhoppning verkar dock ha krossats, då man nu bytt tema till att Viktor Orban går mot seger. Några massinvandringsvurmare verkar alltså inte få chansen att styra Ungern efter detta val heller.

Med 85 procent av rösterna räknade ligger Fidesz på 49 procent av rösterna, följt av Jobbik på 19,8 procent och socialistpartiet MSZP på 12,1 procent.

Källa:
Liveuppdaterad rösträkning


  • Publicerad:
    2018-04-08 23:50