UTRIKES. En 47-årig senegalesisk busschaufför i Italien kapade en buss med 51 barn och tände sedan eld på bussen vid en polisavspärrning. Detta som en protest mot Europas flyktingpolitik.

Det var i den norditalienska staden Cremona som den senegalesiske busschauffören skulle transportera de två skolklasserna och deras lärare. Resan slutade dock i lågor utanför Milano efter att mannen satte eld på bussen.

Innan han tände elden ska han ha ropat: ”Ingen kommer ut härifrån levande!” och flera av barnen ska ha fått sina händer bakbundna och några hade bundits fast i sätena. Han ska även ha kommit med verbala utbrott som avslöjade varför han gjorde som han gjorde. Bland annat ska han ha motiverat sitt agerande som en hämnd för att afrikanska flyktingar ska ha omkommit på Medelhavet på väg till Europa.

Tolv barn och två vuxna skickade till sjukhus. Senegalesen är tidigare dömd för rattfylleri och sexuella övergrepp. Det ska också finns saker som tyder på att han ska ha varit på väg mot flygplatsen i Milano, möjligtvis för att utföra en större terrorhandling.

Källa:
Senegaleser forsøkte å drepe 51 barn i Italia


  • Publicerad:
    2019-03-21 22:20