POLEN. Under HBTQP-paraden i polska Lublin använde kravallpolis vattenkanoner och pepparsprej mot heterosexuella motdemonstranter.

Skärmbild: Youtube.

Så kallade pride-parader som propagerar för homosexuella och andra sexuellt avvikande har även i Polen blivit vanligare under senare år. Från att ha haft sju homosextåg under 2017 har siffran i år hittills stigit till 25.

På lördagen hölls ett bögtåg i staden Lublin. Tidigare hade stadens borgmästare förbjudit paraden. Det förbudet revs senare upp av en domstol.

Några hundra personer deltog i homosexparaden.

Ett stort antal motdemonstranter mötte paraden för att protestera mot samhällsförfallet. Ett dussintal heterosexuella motdemonstranter greps. Dessa motdemonstranter kallas av SVT för ”högerdemonstranter”.

Kravallpolis kväste de mer uttrycksfulla motdemonstranterna med hjälp av vattenkanoner och pepparsprej.

Samhällsanalytikern Jonas De Geer sade i premiärprogrammet för hans och Jimmy Thunlinds radiopodd Mimers brunn att ”det inte är klokt” att ”man ska fira folks sexuella preferenser – det är ju äckligt, och här får man en hel nation att göra det och tycka att det är moraliskt [rätt] att göra det”, med syftning på Sverige.

Polen har hittills varit relativt förskonat från sådan degenerering. Detta håller nu på att ändras.

Källor:
Motdemonstranter vattenbombades under prideparad i Polen
Mimers Brunn #1: Demokrati och värdegrund


  • Publicerad:
    2019-09-29 19:25