SOCIALA MEDIER Taggen #Kinktok trendar på TikTok. Nu exponeras unga användare för sexuellt våld.

Taggen #Kinktok trendar på både TikTok och Instagram. Den nya trenden går ut på att visa upp sin ”sexuella kink” för sina följare.

Mycket av innehåller består av så kallat ”BDSM”, strypsex, knivlekar och annat sexuellt våld, något som ungdomar på apparna verkar tycka vara spännande.

Men bland apparnas användare finns också barn, som högst sannolikt exponeras för innehållet. Organisationen Exodus Cry, som bland annat arbetar emot människohandel och pornografi, har startat en kampanj för att uppmärksamma problemet.

#Kinktok har nästan 7 miljarder visningar. Tiktok har totalt en miljard användare världen över, varav många är just barn.

Normaliserar sexuellt våld

I Sverige använder 90 procent av alla 12-15 åringar sociala medier dagligen. Hälften av dem vistas på TikTok och Instagram, enligt en undersökning från Svenskarna och Internet.

— Det handlar om att ge makt till män att trycka ner, avhumanisera och förödmjuka kvinnor samtidigt som dessa kvinnor aldrig säger nej och njuter av varje steg, och ju mer aggressivt, desto roligare är det för dem. Det här manuset spelas om och om igen och injiceras därmed i våra barns sinnen, kommenterar Benjamin Nolot, vd för Exodus Cry, fenomenet.

Trenden gör BDSM och strypsex till något ”coolt” för de här barnen, menar han.

Exodus Cry säger att det är porrindustrin som skapar den här typen av sexuella fantasier, och också exponerar dem för barn.