LONDON. För att få arbeta som taxiförare i London kommer det krävas att aspirerande förare klarar ett test i engelska språket. Detta gäller alla som inte har engelska som modersmål. Det hela välkomnas av förespråkare som vill öka kvaliteten.

taxi london

För att få köra de klassiska svarta taxibilarna krävs redan omfattande taxiprov. Detta för att säkerställa kvaliteten på den service som blivit en klassisk symbol för London och Storbritannien. Dock så har dessa taxiprov inte gällt för så kallade friåkare men detta kommer kommer att ändras då det införs språktester för alla taxichaufförer i oktober.

— Jag har jobbat hårt för att få köra taxi och så borde det vara för alla som vill bli förare, säger David som kör de klassiska taxibilarna.

David får medhåll av Michael som även han tycker att de nya språktesterna behövs.

— Att vara taxiförare handlar inte alltid om att köra från punkt a till punkt b, man måste kunna svara på alla möjliga frågor, säger chauffören Michael.

Språktestet kommer att kosta 200 pund att anmäla sig till och syftar till att öka professionalismen hos de personer som önskar att bli taxiförare i Storbritannien.

Det finns dock kritiker som menar att de nya språktesterna kommer försvåra för invandrare att få jobb som taxiförare. Tom Elvige är vd för taxibolaget Uber och han uppmanar sina förare att protestera mot det hela.

Källa:
Taxiförare i London språktestas


  • Publicerad:
    2016-08-15 12:10