STOCKHOLM. Stockholms stad anordnar evenemang där enbart kvinnor och ”icke-binära” tillåts delta och där alltså män diskrimineras  på grund av sitt kön.

Stockholms stad exkluderar män. Faksimil: Facebook.

Det skattefinansierade projektet ”Jobbtorg Unga Stockholm” anordnade den femte november ett evenemang i Skärholmen för att hjälpa arbetslösa att komma ut på arbetsmarknaden. Evenemanget som riktar sig enbart till kvinnor och ”icke-binära” kommer att fortsätta nästa vecka.

Man hade vid tillfället en fotograf närvarande så att deltagarna kunde ta foto för sitt CV och det fanns även möjlighet att träna arbetsintervjuer samt att träffa anställningsbenägna arbetsgivare. Dock nekades män att få denna hjälp med jobbsökande – enbart på grund av att de är män.

Stockholms stad har mött kritik bland annat från moderaten Alexandra Hedborg som undrar hur det kommer sig att staden ägnar sig åt könsdiskriminering av män. Hon skriver på Twitter:

Det här är under all kritik och något som jag observerat att flera offentliga verksamheter ägnar sig åt. Så här blir det när man köper vänsterns tolkning av ”jämställdhet”.

Det skattefinansierade ”Jobbtorg Unga Stockholm” ägnar sig även åt att hjälpa migranter med att förlänga deras uppehållstillstånd.

Källa:
Stockholms stad portar män från evenemang för arbetslösa


  • Publicerad:
    2019-11-10 23:45