BERLIN. Medier förtiger de enorma demonstrationerna i Berlin mot coronapolitiken.

Stillbild från RT:s liveströmning från den enorma demonstrationen på lördagen mot Angela Merkels coronapolitik.

Under lördagen hölls i Berlin ännu en gång en stor demonstration mot den coronapolitik som förs och väntas genomföras i Tyskland, med bland annat påtvingande ansiktsmasker för befolkningen och social distansering.

Massmedierna är mycket osamstämmiga beträffande antalet demonstranter. Vissa medier talar om ”några tusen”, BBC rapporterar 18 000 och The Brussels Times skriver ”nära 40 000”, medan personer som hävdar att de varit på plats och kontaktat Nordfront om saken säger att alla dessa siffror är grova underdrifter.

Vid demonstrationen 1 augusti fanns uppskattningar om 1,3 miljoner demonstranter.

Nordfronts läsare kan själva bilda sig en uppfattning om demonstrationens omfattning i lördags, 29 augusti, genom att se videodokumentationen från RT Deutsch.

Polisen förbjöd och avblåste anti-regeringsdemonstrationen med hänvisning till att demonstranterna inte följde reglerna om social distansering; ett problem som i stort sett ignorerades av myndigheterna under Black Lives Matter-demonstrationerna tidigare i somras.

Andreas Geisel, tysklands inrikesminister, krävdes av partiet Alternative für Deutschland (AfD) avgå eftersom Geisel redan i förväg stödde ett demonstrationsförbud. AfD i Berlin sade att ett sådant förbud syftade till att hindra rätten att yttra sig.

Medier kallade demonstranterna ”högerextremister”
Flera medier kallar demonstranterna för ”högerextremister” och ”nynazister”. Tabloidtidningen B.Z. som har en lång historia av judiska ägare intresserade sig främst för vad de påstod vara en ”nazistflagga” som de hävdar kunde identifieras i folkhavet.

Huvudtalare på lördagsdemonstrationen i Berlin var den tidigare amerikanske presidenten John F. Kennedys brorson Robert F. Kennedy, Jr.

Robert F. Kennedy, Jr möttes av motsvarande jubel i Berlin 2020 som hans farbror president John F. Kennedy gjorde vid sitt historiska anförande i samma stad år 1963. Videoskärmbild: Youtube/RT Deutsch.

Robert Kennedy skrädde inte orden under sitt tal:

— Hemma i USA skriver tidningarna att jag reste hit idag för att tala till cirka 5 000 nazister. Imorgon kommer de att skriva att jag talade till 3 000 till 5 000 nazister.

— Folket vill ha ledare som inte ljuger för dem, som inte hittar på godtyckliga regler och förordningar för att forma befolkningen till en lydig massa, fortsatte han.

— Vi vill ha myndighetspersonal som inte har ekonomiska kopplingar till läkemedelsindustrin….Regeringar älskar pandemier av samma skäl som de älskar krig, för det ger dem förmågan att styra befolkningen till saker som befolkningen annars aldrig skulle acceptera.

Se talet på engelska, även tolkat till tyska, nedan:


  • Publicerad:
    2020-08-31 00:00