UTRIKES. I Tyskland beräknas över en miljon människor ha deltagit i omfattande protester mot corona-restriktionerna under lördagen. Enligt systemmedia – som menar att det var frågan om bland andra ”konspirationsteoretiker” – ska antalet varit endast ”20 000”.

På lördagen arrangerades stora demonstrationer i Tyskland för att protestera mot de restriktioner och åtstramningar av samhället som sker på grund av coronapandemin. Demonstrationerna gick under namnet ”Frihetsdagen” och stora folkmassor drog fram i Berlin och andra platser, skriver Nya Dagbladet.

Minst 1 miljon människor beräknas ha deltagit i protesterna – medan tysk regimmedia menar att det endast var ”20 000” personer som deltog.

Tyskland har drabbats av betydligt hårdare restriktioner än Sverige och nu ifrågasätter flera forskare och läkare det rimliga i den nytotalitära politik som förs i landet under flagg att det handlar om ”smittbekämpning”.

Bland dessa finns Sucharit Bhakdi, professor emeritus i medicinsk mikrobiologi vid Gutenberg-universitet i Mainz, som i ett öppet brev till den tyska förbundskanslern Angela Merkel starkt kritiserar de pågående åtgärderna.

Klaus Püschel, professor i forensisk medicin i Hamburg, rönte stor uppmärksamhet när han i tysk tv framförde att coronahysterin är ”fullständigt överdriven” och att samtliga ”covid-19-dödsfall” som han granskat visat sig bero på andra underliggande sjukdomar och inte covid-19.

Den tyske läkaren Wolfgang Wodarg som även är socialdemokratisk politiker säger att coronapandemin är orimligt upphaussad och påminner om sagan om kejsarens nya kläder då den egentligen inte skiljer sig nämnvärt från en normal influensaepidemi.

I tysk systemmedia hånas de som protesterar och ges olika nedsättande epitet som ”Corona-förnekare”, ”konspirationsteoretiker”, ”vaccinmotståndare”, ”högeresoteriker” och ”högerextremister”. Tidningen Bild menar även att antalet demonstranter – som av arrangören beräknas uppgått till 1,3 miljoner människor – endast ska ha varit ”20 000”.

Under protesterna vägrade många att bära den påbjudna ”slavmasken” och att hålla socialt avstånd, vilket gav polisen anledning att upplösa demonstrationerna vid 16-tiden på lördagen. Folkmassorna avlägsnade sig då fredligt.


  • Publicerad:
    2020-08-03 10:05