Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

FILM: Coronaprotesterna i Serbien fortsätter

Av Redaktionen, 2020-07-09
redaktionen@nordfront.se

SERBIEN. Kravallerna i Serbien fortsätter. George Soros-organisationer kräver åtgärder mot polisvåldet men kan själva ha uppviglat till våld.

Ovanstående video är ett kollage från medborgarvideor tagna i Belgrad och Novi Sad.

För andra dagen i rad skakades Serbiens huvudstad Belgrad på onsdagen av våldsamma motsättningar mellan serbiska demonstranter och landets polismakt.

Det var på onsdagen som uppskattningsvis tio tusen människor samlades utanför parlamentet i Belgrad för att protestera mot regeringens nya aviserade samhällsnedstängning som beror på coronapandemin.

Bakomliggande missnöje med regeringen har länge pyrt under ytan. En vanlig uppfattning är att president Aleksandar Vučić är marionettpresident åt Nato och stora globalistiska intressenter som kinesiska Huawei – det kinesiska jätteföretaget har släppts in i landet för att installera digitala övervakningssystem som ska övervaka befolkningen.

Juden George Soros misstänks för inblandning igen
Redan efter första dagens sammandrabbningar har ett par icke-statlig organisationer, Serbiens största ”filantropiska” organisation Belgrads center för mänskliga rättigheter (BCHR) och Ungdomsinitiativet för mänskliga rättigheter (YIHR) krävt att inrikesdepartementet ska påbörja en undersökning om polisens övervåld mot demonstranterna.

Liksom Ungerns premiärminister Viktor Orbán anser Vučić och många av landets medborgare att BCHR och YIHR – som i ”vanlig oordning” lyder under den judiske mångmiljardären och ”filantropen” George Soros – är roten till mycket av det onda i Serbien. Nu misstänks BCHR och YIHR utnyttja situationen. De anklagas till och med för att ha uppviglat till de pågående motsättningarna i Belgrad och i den motsättningen förespegla att de står på medborgarnas sida.

Men landets premiärminister Ana Brnabic anklagade under coronakravallernas första dag istället den legala politiska oppositionen för att vara skyldig till kravallerna. Staten kommer att skydda den legala ordningen, som i vilket annat demokratiskt land som helst, uttryckte hon.

Nu har dock president Vučić valt att backa från att införa de aviserade coronarestriktionerna, efter de våldsamma protesterna mot dem.

— Vi har fått nog av manipulerade siffror om Covid-19, sade en intervjuad demonstrant vid namn Danijela Ognjenoviç och menar att SARS-CoV-2 tillskrivs orsaken till alldeles för många dödsfall när dödsorsakerna är eller kan ha varit helt andra.

— Folket är mycket argt, konstaterar Ognjenoviç.


  • Publicerad:
    2020-07-09 12:05