KONSPIRATION(STEORI) Presidentkandidatens (D) utläggningar ”off the record” om ett etniskt riktat covid, som slog hårdast mot kaukasier och skonade ashkenazijudar, upprör judisk lobby och media.

Den demokratiske presidentkandidaten Robert F Kennedy Jr. höll i veckan under ett pressevenemang på en restaurang i Upper East Side, Manhattan, New York ett informellt anförande om covid – enligt honom ett genetiskt konstruerat biovapen som högst sannolikt var ”etniskt riktat” genom att ”skona ashkenaziska judar och kineser” och ”slå extra hårt mot kaukasier och svarta”.

— Covid. Det finns ett argument för att det är etniskt riktat. Det angriper vissa raser oproportionerligt, sade han och fortsatte:

— Covid är inriktat på att angripa kaukasier och svarta människor. De människor som är mest immuna är ashkenazijudar och kineser.

— Vi vet inte om det rör sig om någon medvetet utsedd måltavla eller inte, men det finns tidningar där ute som påvisar skillnader i inverkan för olika raser eller etniska grupper, förklarade Kennedy, som vidare utfärdade en varning för fler biologiska vapen i antågande, även sådana med en ”50-procentig infektionsdödlighet” vilka skulle få covid att ”framstå som en promenad i parken.”

— Vi vet att kineserna spenderar hundratals miljoner dollar på att utveckla etniska biovapen – och vi utvecklar etniska biovapen, hävdade Kennedy och tillade:

— De samlar in ryskt DNA. De samlar in kinesiskt DNA – så att vi kan rikta in oss på människor efter ras.

New York Posts skribent invänder mot Kennedys argumentation att även om det har funnits en växande konsensus bland amerikanska underrättelsetjänster om att covid var konstgjort och rymde från ett labb i Wuhan, Kina – så finns det ”inga bevis för att det var utformat för att skona vissa religiösa grupper”. Tidningen kommenterar:

Kennedys anmärkning ekar sliten antisemitisk litteratur som anklagar judar för uppkomsten och spridningen av coronaviruset som började cirkulera online strax efter att pandemin bröt ut...

En studie från Oxford University från 2020 fann att nästan 1 av 5 britter trodde att judar skapade coronavirus-pandemin för ekonomisk vinning.

ADL i toppform

Judiska organisationer går nu hårt åt Kennedy för hans kommentarer. Anti-Defamation League (ADL) skriver i ett officiellt uttalande:

Påståendet att covid-19 var ett biovapen skapat av kineser eller judar för att attackera kaukasier och svarta människor är djupt kränkande och ansluter till de sinofobiska och antisemitiska konspirationsteorier om covid-19, som vi har sett utvecklas under de senaste tre åren.

Kennedy har nu gått ut på Twitter och förnekat att han någonsin skulle ha pekat ut judar som grupp i samband med sina utläggningar om covid, vilka, påminner han, gjordes ”off the record”.