MÅNGKULTUREN. Flera studentflak har de senaste dagarna angripits av invandrare runt om i Köpenhamn. Det har kastats ägg, smällare och andra föremål mot studenterna.

Danska studenter i Köpenhamn. Foto: Twitter.

Ett studentflak med glada studenter från Lyngby Handelsskole i Köpenhamn skulle precis påbörja sin rundtur runt staden på väg till sina föräldrar. Men glädjen blev kortvarig.

När studentflaket rullade in i den invandrartäta stadsdelen Værebroparken blev de angripna. Studenterna bombarderades med ägg, som bland annat träffade dem i ansiktet. Louise Sørensen, som var en av studenterna på flaket, berättar för danska TV2:

— Så chauffören hoppar ut och säger åt dem att sluta, men då börjar de kasta ägg efter honom istället, och han blir tvungen att hoppa in i hytten och köra oss därifrån. Förutom att han var helt insmord i ägg, så hade han väldigt svårt att ens se ut ur hytten.

Studentflaket lämnade Værebroparken, och studenterna fick torka av sig de värsta äggresterna innan firandet fortsatte. När Sørensen skulle gå hem vågade hon dock inte gå förbi Værebroparken, och ringde istället efter skjuts.

Det kastades ägg, smällare och cyklar

I det invandrartäta Köpenhamnsområdet Vestegn fick polisen sju liknande anmälningar i helgen.

Det är speciellt ägg och smällare som kastas, men också mycket annat. På ett ställe kastades det cyklar framför studentflaken. Studenter från Folkonergårdens Gymnasium blev angripna redan vid första stoppet.

De senaste åren har fenomenet blivit vanligare. Tidigare har det också skett stölder från flaken.

Studenter brukar nu för tiden jagas ut ur invandrartäta områden. Många chaufförer nekar därför till att köra genom vissa områden runt om i Danmark.


  • Publicerad:
    2021-07-01 19:55