HOMOLOBBYN. Den så kallade ”pride”-rörelsen verkar ha det svårt i mångkulturella Rinkeby-Kista. I år ska man uttryckligen satsa hårdare på propaganda för småbarn.

Genrebild. Foto: CC public domain.

I augusti planerar homolobby-organisationen Stockholm Pride att hålla en så kallad pridevecka i de mångkulturella förorterna Rinkeby-Kista. Kommunen kommer bland annat att sätta upp regnbågsflaggor på offentliga byggnader och måla om parkbänkar för att passa temaveckan.

Intresset för propagandajippot från de inneboende afrikanerna och araberna i förorterna har dock varit svalt.

— Vi vet att det i våra stadsdelar på Järva är svårare för HBTQ-personer att kunna leva öppet, och vår målsättning är ju att alla, oberoende av vem man är, vem man älskar, eller hur man själv definierar sig, ska kunna vara öppen och leva öppet i alla dess delar. Även i det som ofta kallas för utsatta områden, säger Ole-Jörgen Persson (M) till Sveriges Radio.

Föreläsningar, möten och teater kommer att arrangeras i förorten, annonseras det. Barnen i området slipper inte undan.

— Vi kommer bland annat att ha digital högläsning för barn – Bland drakar och dragqueens – det är någonting som jag tror kommer att bli väldigt, väldigt roligt för barnen. Ett mycket populärt koncept som kommer till oss, helt enkelt att dragqueens kommer att läsa sagor som lockar till samtal och vidgar världen, och bjuder in till lek för våra allra yngsta, säger Persson stolt i statsradion.


  • Publicerad:
    2021-06-21 18:00