INRIKES Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén har avslöjats med att ha en otrohetsaffär.

Det var i fredags som Expressen skrev om att Sveriges överbefälhavare (ÖB), Micael Bydén har begärt skilsmässa med sin fru Anita Carlman. Beskedet kom plötsligt efter 23 års äktenskap.

Skvallertidningen Stoppa Pressarna har nu avslöjat att Bydén har haft en otrohetsaffär vid Karlbergs slott, där ÖB har sitt residens i närheten av militärhögskolan. Otrohetsaffären bekräftas av hustrun vid en intervju med tidningen.

— Jag är så trött och ledsen och under isen, säger Carlman till Stoppa Pressarna.

Enligt källor till tidningen har dock affären inte ägt rum vid själva residenset, utan i en mindre övernattningslägenhet i anslutning till det. Vidare kommenterar tidningen hur affären kan ha ”exponerat honom för främmande makters underrättelsetjänster”:

Som ÖB ansvarar han för försvaret av fosterlandet, det är ett privilegierat uppdrag samtidigt som det ställer stora krav på innehavaren av ämbetet. Man får absolut inte exponera sig för främmande makts underrättelsetjänster genom risken att bli utpressad.

En självklarhet som de flesta torde begripa. Rollen som ÖB innebär dessutom att ämbetets innehavare utgör en förebild för de tusentals kvinnor och män som arbetar inom myndigheten, du är även en förebild för de värnpliktiga som kallas in för att tjänstgöra.

Alla principer verkar dock kastade överbord när det kommer till Micael Bydén. Hans otrohet drar inte bara vanära över honom själv utan även över själva befattningen överbefälhavare som Sverige införde 1939.

Stoppa Pressarna

Bydén har tidigare gjort sig känd för att som ÖB ha deltagit i så kallade pride-parader med sexuellt avvikande i Stockholm. Under Bydéns tid vid posten har Försvarsmakten publicerat flera olika reklamannonser med ”pride” och kulturmarxistiska budskap.

Med tanke på överbefälhavarens sexualliberala attityder kan det tyckas förvånande att hans älskarinna verkar ha varit en kvinna.