HOMOLOBBYN I en ny kampanj hävdar Försvarsmakten att ”pride är viktigare än någonsin”. Myndigheten ska nu delta i Stockholm Pride ännu en gång.

Försvarsmakten har skapat en egen ”pride”-del på sin hemsida, som en del av en kampanj för att främja homolobbyns politiska intressen.

På reklambilden som har publicerats på myndighetens sociala medier syns en rad soldater hålla upp rökgranater i regnbågens färger, för att symbolisera den så kallade ”pride-flaggan”.

Viktigare nu än någonsin”, lyder överskriften.

Det finns de som påstår att Försvarsmakten har viktigare saker att fokusera på just nu än att vifta med Pride-flaggan. Rättigheter ställs mot varandra och man frågar sig vad som är viktigast: ett starkt försvar eller allas lika värde?”, skriver Försvarsmakten. Men enligt dem finns det ingen större skillnad på prioriteringarna.

Man förklarar att myndighetens uppgift alltså inte är att försvara det svenska folket och dess intressen, utan att försvara ”alla som bor här, vår demokrati och våra rättigheter”.

Försvarsmakten förväntas även delta i Stockholm Prides bögtåg, då myndigheten hävdar att det inte är ett politiskt ställningstagande. Överbefälhavare Micael Bydén – som nyligen avslöjades med att vara otrogen mot sin fru – är entusiastisk över att soldater och sjömän ska få dela gatorna med sexuellt avvikande av alla slag.

— Vårt deltagande i Pride är ett aktivt ställningstagande för människors lika värde och en naturlig del av ansvaret som arbetsgivare för våra medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten står helt enkelt trygg i sin värdegrund och alla som har vilja och förmåga att bidra till försvaret ska känna sig välkomna. Genom att delta i Pride vill Försvarsmakten visa sin tolerans för människors olikheter i det land vi ska försvara. Därför är vi en del av Pride, säger Bydén.