JUDISK HISTORIA. May 19 Communist Coalition var organisationen som många från Weather Underground Organization gick till efter att organisationen hade upplösts.

Skärmbild: Youtube.

Den här texten är till stor del baserad på den här krönikan. Den stora skillnaden är att jag pekar ut personernas judiska etnicitet.

Susan Rosenberg som tidigare nämnts är en judisk kvinna, skolad att hata vad hennes judiska familj ansåg vara rasism, det vill säga andra etniska uttryck som går emot deras judiska intresse. Rosenberg var delaktig i May 19 Communist Coalition, som uppstod efter att Weather Underground Organization (WUO) lades ned. Hon var misstänkt som delaktig i Brink’s rånet 1981, men åklagaren Rudolph Giuliani åtalade aldrig henne för det. Rånet slutade med att två polismän och en vakt dog, flera andra personer som försökte stoppa rånet blev också skadade. Rånet utfördes av sex personer från Black Liberation Army och fyra från May 19 Communist Coalition. De fyra var det judiska paret David Gilbert och Kathy Boudin. Judinnan Judith Alice Clark och Marilyn Buck.

Gilbert och Boudin har en son vid namn Chesa Boudin, han adopterades av Bill Ayers och Bernadine Dohrn efter det att paret fängslades för värdetransportrånet. Chesa Boudin är idag distriktsåklagare i San Francisco och verkar ideologiskt följa sina judiska föräldrars fotspår. Kathy Boudin släpptes år 2009 och fick sedan lära ut på det prestigefyllda Columbia University.

På grund av misstankarna mot Rosenberg för värdetransportrånet eftersöktes hon och arresterades år 1984 tillsammans med Timothy Bunk. När polisen grep dem hittade de falska id:en, en arsenal av vapen, terroristmanualer och 290 kilogram sprängmedel som var stulet. I rättegången agerade de båda som sina egna advokater. De skrek marxistiska revolutionära slagord, kallade domaren för en gris och tiggde domstolen att ge dem det maximala straffet. Utomstående spekulerar att de båda trodde att det imperialistiska systemet (USA) skulle falla närsomhelst. Rosenberg blev dömd till 58 års fängelse för hennes många olika brott.

Som vi vet föll inte USA isär, detta förstod också snart judinnan Rosenberg. Familjen Rosenberg började därför arbeta för att Rosenberg skulle frisläppas från fängelset. Rosenberg och flera andra framställdes i dokumentären Through the Wire som en person som dömts för icke-våldsamma brott. Judinnan Nina Rosenblum har medförfattat och regisserat dokumentären.

Rosenbergs fader sökte också hjälp av flera rabbiner, rabbinerna såg Rosenberg som en politisk fånge och började även de arbeta för hennes frigivning. Dokumentären visades upp i synagogan B’nai Jeshurun som juden Jerrold Nadler besökte. Nadler blev invald till den amerikanska kongressen år 1992. Rosenbergs familj kontaktade honom om hjälp och efter det försökte han få Susan Rosenbergs straff sänkt. Två år senare, 1994 försökte han få henne frigiven.

Timothy Blunk blev frisläppt år 1997 men han var inte misstänkt som delaktig i polismorden som Rosenberg hade varit, det fanns mycket som talade för att hon varit delaktig. Hon nekades återigen frigivning trots förnyade påtryckningar från den judiska kongressledamoten Nadler.

Rosenberg utbildade människor i fängelset om HIV/AIDS, kommunism och om de svartas historia från synsättet av radikala svarta ledare. Hennes handledare Henry Bean sammanförde henne med Howard Gutman. Gutman var anställd på samma advokatfirma som president Bill Clintons advokat. Gutman som också är jude och har varit USA.s ambassadör till Belgien besökte Rosenberg tillsammans med en producent från upphöjda 60 Minutes. Producenten heter Steve Reiner och var en före detta medlem av Students for a Democratic Society (SDS). Det är osäkert om han är jude men det finns kända judar som har Reiner som efternamn.

Judinnan Susan Rosenberg fick därför sitta med Morley Safer (också judisk) i 60 Minutes och förminska sin delaktighet och skylla på att hon hamnade i (((fel umgänge))). Bill Clinton benådade Susan Rosenberg de allra sista dagarna av sin andra period som president. Han hade veckorna före fått ett brev från rabbinen Rolando Matalon som ansåg att Rosenberg var en politisk fånge. I det brevet var det ett annat brev bifogat från förintelsemytomanen Elie Wiesel som bad Clinton om att ge Rosenberg benådning.

Den före detta presidenten Bill Clinton och hans fru Hillary Clinton är två ökända förbrytare. Deras enda barn Chelsea Clinton är gift med den judiska bankiren Marc Mezvinsky.

Nadler försökte i en intervju år 2011 att rättfärdiga hans arbete med att frisläppa Rosenberg genom att förminska hennes gärningar, han sa att ”några poliser hade dödats” samt att ”hon blev dömd till 58 års fängelse för en dynamitgubbe”.

Efter frigivningen var Rosenberg tilltänkt för en position på Hamilton College. Nancy Rabinowitz, en judisk krigare för ”social rättvisa”, var den som försökte få henne anställd. Nancy är ingift släkting till Victor Rabinowitz som hade en advokatfirma med juden Leonard Boudin, vars dotter är Kathy Boudin.

Detta förhindrades dock när en professor uppmärksammade för omvärlden vad som höll på att ske. På väg in till en insamlingsgala för Hamilton College fick professorerna och de andra deltagarna passera en grupp arga polismän som demonstrerade över tillsättningen. Administrationen valde därför att vika ned sig trycket.

Det avslöjades för några veckor sedan att Susan Rosenberg var vice ordförande för den styrelse som har hand om de insamlade pengarna för Black Lives Matter. Hennes judiska kamp består nu alltså av att administrera våldsverkarna istället för att själv vara delaktig utövare.


  • Publicerad:
    2020-07-24 17:00