MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nästeskorrespondenten i Näste 8 bemöter i denna artikel de senaste dagarnas hetsartiklar från Sörmlands nyheter och berättar om de senaste av Nyköpingspolisens grova övergrepp och lagbrott.

Uppdatering:

Nordfront har fått en bild på polismannen som bussade sin polishund på två aktivister. Känner du igen mannen på bilden? Skicka namn och övriga uppgifter till redaktionen@nordfront.se så att polisen kan anmälas för tjänstefel.

Den ursprungliga artikeln:

Medias taktik att hetsa mot Motståndsrörelsen för att få många klick används för tillfället flitigt av Sörmlands nyheter (SN). I vad som tycks vara ett marknadsföringsknep för sin nya hemsida, har SN den 9 april dragit igång en makalös serie hetsartiklar. Den innehåller allt från uthängningar till häpnadsväckande uttalanden från den södermanländska åsiktspolisen. Smutskastningskampanjen verkar vara planerad att sträcka sig över flera dagar.

Den första dagen av hetskampanjen har lögnpressen publicerat tre artiklar. Den första, vid namn De är nazisterna som styr NMR i Sörmland, är en klassisk uthängningsartikel. Några motståndsmän hängs ut med namn och bild, medan andra bara har fått sin ålder skriven. Förmodligen beror det på att ”journalisterna” själva vet att det handlar om förtal.

Artikeln innehåller många felaktigheter, och vissa som hängs ut är inte ens medlemmar i organisationen. En medlem som hängs ut med namn och bild påstås lögnaktigt ha spridit ”antisemitism och hets mot homosexuella” trots att personen aldrig anmälts eller dömts för någonting sådant.

Chefredaktören för Sörmlands media – Eva Burman – har skrivit en krönika där hon ger uttryck för sina fantasier om vilken politik Nordiska motståndsrörelsen företräder. Med den hycklande överskriften Där NMR börjar tar demokratin slut, ljuger hon om våra åsikter och försvarar sin hets med att det liberala samhället står handfallet inför dem. Den röda tråden är gnäll över att ”demokratins verktyg, yttrandefriheten” gäller och används även av oss.

Typexempel på en hetsartikel från sn.se

Den tredje och mest häpnadsväckande artikeln är en intervju med Mikael Backman, som är polisområdeschef för Sörmland. I artikeln vid namn Polisen: ”Vi har god kontroll på NMR” erkänner han helt öppet att de förföljelser och trakasserier som sker mot Motståndsrörelsens medlemmar är planerade och en del av polisens och Säpos taktik. Han tar tydlig politisk ställning och har till och med fräckheten att med ett hot försöka avskräcka folk från att stå upp för det rätta och bli medlemmar i organisationen genom att förklara: ”Om du är med i den här grupperingen ska du veta att du kommer att vara föremål för polisens fokus. Du kanske borde fundera på om det är det du verkligen vill.”

Pär Öberg, chef för den parlamentariska grenen av Nordiska motståndsrörelsen samt presstalesman, kommenterar detta angrepp.

Om citatet av polisområdeschef Mikael Backman som Sörmlands nyheter publicerat verkligen stämmer, så bryter han mot lagen. Att hota befolkningen med att de kommer trakasseras av polisen om de tar ställning för ett lagligt politiskt parti är bland det värsta jag sett. Detta kommer att beivras. Jag vill även passa på att vända mig till den enskilde polismannen i Sörmland. Blev du polis för att jaga oliktänkande personer? Du kanske borde fundera på om det är det du verkligen vill. Paradigmskiftet närmar sig, välj sida redan idag!

Lägesuppdatering om kampen i Nyköping
Motståndsrörelsen, och i synnerhet medlemmarna i Kampgrupp 801, har en omfattande historia med Sörmlands nyheter och (åsikts)poliserna i Nyköping. Tidningen har vid flera tidigare tillfällen gjort uthängningar och tar varje tillfälle i akt för att kunna förtala både enskilda medlemmar och organisationen i stort. Det tidningen är mest stolt över är deras tidigare ”avslöjande” att nationalsocialister hyrde en träningslokal i vilken alltifrån fotboll till kampsport tränades. Hetsen fick då den folkfientliga kommunstyrelsen att lagvidrigt säga upp kontraktet, varefter vi valde att hålla en träning utanför kommunhuset. Detta slutade med att civilpoliser klädda i dödskallemärken anföll träningen. Ett utförligt reportage om turerna kring detta kan ses här.

Sedan denna händelse har polisen i vågor trappat upp trakasserierna mot de lokala medlemmarna. De har riktat in sig på en person i taget, som då förföljts, regelbundet stoppats, visiterats och så vidare. De har även gjort uppenbart lagvidriga saker som att beslagta telefoner och datorer utan klara brottsmisstankar.

Den senaste tiden har polisen dock blivit rent maniska i sitt agerande. Torsdagen den 4 april stannades två medlemmar av en polisbil på väg till en gruppträning. Utan någon motivering, eller förvarning, blev båda pepparsprayade och sedan gripna. När resten av gruppen närmade sig poliserna till fots hetsade polisen en hund på dem, vilket ledde till djupa bitskador hos flera av aktivisterna. Båda händelserna filmades vilket fick polisen att beslagta telefonerna med motiveringen att vi just filmat. Detta kommer givetvis att få ett juridiskt efterspel och förhoppningsvis kommer det omotiverade övervåldet att kunna visas på Nordfront någon gång i framtiden.

Här kan man klicka för att se en bild på ett av hundbetten från den 4 april (varning, det är en bild på ett öppet sår).

Här är en del av den grupp poliser som oprovocerat anföll och misshandlade deltagare på en gruppträning den 4 april.

Chefen för Kampgrupp 801, Linus Blomqvist, medverkade i senaste avsnittet av podcasten Mer än ord. Där nämnde han några av de senaste polistrakasserierna i Nyköping.

Nuförtiden verkar polisen i Nyköping knappt ha några andra uppgifter än att terrorisera motståndsmän, bortsett från att gulla med kriminella rasfrämlingar i miljonprogramsområdet Brandkärr. Vardagen för de medlemmar i Kampgrupp 801 som bor i Nyköping präglas av fordonstopp med genomsökningar, skyddsvisitationer, spanande poliser utanför hem och arbetsplatser med mera.

Visserligen går detta en på nerverna men repressionen visar bara på riktigheten i vår kamp och ofta är det bara komiskt att se polisen göra vad de kan för att få fram en reaktion. Exempelvis så beslagtog de nyligen en plastleksakskniv från en kamrat. Under tiden denna artikel började skrivas har polisen hunnit besöka ytterligare en gruppträning, samt stanna en kamrat för en rutinkontroll.

Dagligen begås grova brott i Nyköping, men dessa nedprioriteras för att polisen skall leka politiska kommissarier. Polisens trakasserier kommer dock aldrig att stoppa varken nationalsocialismens seger eller vår kamp, varken på lång eller kort sikt. Kampgrupp 801 hälsar alla våra fiender i media, politiken och inom polismakten att även era gärningar kommer ha konsekvenser en vacker dag.

Till alla folkfränder som ännu inte gör något motstånd mot det allt mer förtryckande systemet. Det är dags att börja inse att ni är en del av problemet. Låt inte terroristernas hot skrämma er utan finn ert mod och gör motstånd!

/Sven-Erik Wigenstam, nästeskorrespondent i Näste 8


  • Publicerad:
    2019-04-14 23:20