INRIKES. Polisen arbetar ”trygghetsskapande och brottsförebyggande” i invandrargettot Gottsunda utanför Uppsala genom att hoppa runt med en käpphäst på hinderbana. Tilltaget möter nu kritik på sociala medier.

Polisen leker med en käpphäst i Gottsunda. Skärmbild: Facebook.

Polisen har emellanåt vissa problem i landets olika getton där invånarna inte drar sig för att kasta sten på ordningsmakten. Detta försöker man nu åtgärda i ett av gettona, nämligen i Gottsunda utanför Uppsala. Genom Gottsundagruppen arbetar polisen långsiktigt med ”trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder” i området.

En av dessa åtgärder visade Polisen stolt upp under måndagen då de publicerade en video på sin Facebooksida. Filmen visar en polisman som i full uniform hoppar runt med en käpphäst på en hinderbana. Polisens kommentar till filmen lyder:

Måndag morgon och regn… då kanske detta filmklipp kan pigga upp! Områdespolis Martin i Gottsundagruppen visar sina talanger i hästhoppning under idrottens dag i Gottsunda.

Polisens insats har kritiserats i sociala medier där bland andra Jeff Ahl kommenterat det hela med:

Har man uniform håller man inte på med dylikt trams, den totala dekadensen i Sverige når nya rekordnivåer. Skärpning. Det där är ingen polis, det är en clown. Clowner ska inte bära batong och pistol.

Polisens uppförande i invandrargettot Gottsunda jämförs med deras något annorlunda beteende mot vanliga svenskar, där den misstänkte pappan redan gripits men insatsstyrkan ändå stormade in hos mamman och deras små barn med dragna automatvapen:

Det som är märkligt är att polisen mer än gärna ger sig på i grunden skötsamma svenskar, t ex stormar en villa kl 0600 på morgonen och medelst dragna automatvapen vevar runt och skrämmer livet ur mamma och 4 åriga pojk. Pappan var gripen innan för misstänkt jaktbrott.


  • Publicerad:
    2019-10-16 18:30