STOCKHOLM. Under natten vandaliserades fem polisbilar i Skrubba i samband med att polisen skulle avbryta ett olagligt streetrace.

Så här kan ett illegalt streetrace se ut. Utanför Stockholm sommaren 2013. Skärmbild: Youtube.

Flera polispatruller ryckte under natten till söndag ut för att avbryta ett olagligt streetrace på Skrubba koloniväg i Skarpnäcks stadsdelsområde i Stockholm.

I samband med ett ingripande skars däcken till fem polisbilar sönder.

— Patrullerna noterade ett fordon som körde utmärkande vårdslöst flera gånger, och beslutade då att ta det fordonet i beslag för att brottsligheten inte skulle fortsätta. Och i samband med att man väntade på bärgare så upptäckte man att det var punktering på däcken på flera polisbilar, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En person har gripits och är misstänkt för vandaliseringen.

— En person frihetsberövades på plats, men om flera personer är inblandade får utredningen visa, säger Nilsson.

Polisen ska tidigare ha deltagit i ett illegalt streetrace. Det var på Jordbroleden utanför Stockholm sommaren 2013 som en polisbil sågs delta i streetracet. Polisen hade dock en förklaring till det inträffade. Förklaringen gick ut på att man hamnat på platsen av en ”slump” och att man vänligen bett personerna avlägsna sig och därefter körde iväg ”samtidigt som den andre bilen också råkade lämna”.

Källa:
Vandaliserade polisbilar vid olagligt streetrace


  • Publicerad:
    2019-09-01 13:45