MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nyköping håller nu på att segla om Göteborg som Sveriges mest laglösa stad. Läs på Nordfront om den senaste månadens myndighetsskandaler i staden.

Nordiska motståndsrörelsen har polisanmält Carina Wallin, ordförande i Nyköping kommuns kultur och fritidsnämnd, för grovt tjänstefel efter att hon diskriminerat medborgare i kommunen genom att säga upp ett hyreskontrakt på rent politiska grunder. Bakgrunden är att Motståndsrörelsens kampgrupp i Nyköping kontinuerligt har hyrt en gymnastiksal för att bland annat träna kampsport.

Wallin tog beslutet efter att lokalmedia startat ett drev där man skandaliserat Motståndsrörelsens nyttjande av gymnastiksalen. Liknande drev har tidigare ägt rum i bland annat Sundsvall, men där har kommunen känt sig tvungen att stå upp för alla medborgares lika rätt att bruka de gemensamt ägda kommunala lokalerna när journalister från lokalmedia önskat annat. Även i Nyköping har tjänstemännen som verkställt beslutet framstått som mindre nöjda med det, antagligen då de är medvetna om att beslutet är lagvidrigt.

Motståndsrörelsens polisanmälan mot Wallin lämnades in den 11 december förra veckan och själva beslutet har också överklagats till förvaltningsrätten. Polisanmälan går att läsa här och överklagan går att läsa här.

Som svar på de politiska trakasserierna har Motståndsrörelsen beslutat att fortsätta träna kampsport i Nyköping, men tills vidare får man göra det utomhus. Det första passet genomfördes i torsdags och förlades vid entrén till Nyköpings stadshus där kommunpolitikerna huserar.

Träningen förflöt utan problem och var lyckad, men när aktivisterna avrundade träningen uppstod problem med polisen. Först började en polis provocera två aktivister som gått i förväg till sin bil då de hade ett ärende där. När de två aktivisterna var klar med sitt ärende och ville gå ifrån den otrevliga polisen blev han handgriplig och ett tjugotal poliser dök snabbt upp på platsen och började gripa de två aktivisterna. Bland poliserna fanns en särskilt aggressiv enhet civilpoliser med dödskalle-emblem på axlarna.

När övriga aktivister började gå mot bilarna och såg vad som hände började polisen bete sig aggressivt mot dessa och ville avvisa dem från platsen. En aktivist till greps här utan anledning och polisen ville inte förklara sitt agerande.

Incidenten lugnade till slut ner sig och slutade med att de gripna aktivisterna utan att delges någon misstanke om brott kördes bort av polisen och släpptes av på olika platser utanför staden. Aktivisterna kunde dock snabbt hämtas upp av kamrater, men småsintheten och maktmissbruket från poliskårens sida är ändå talande: Samtidigt som de outredda våldtäktsfallen samlas på hög slösas det resurser på att trakassera politiskt oliktänkande å öppet kriminella lokalpolitikers vägnar!


  • Publicerad:
    2017-12-19 22:50