Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

“Forskare” om Näste 8: Nordiska motståndsrörelsens utveckling “andas desperation”

Av Redaktionen, 2019-04-10
redaktionen@nordfront.se

SÖRMLAND. Att Nordiska motståndsrörelsen bildar nytt näste är ett tecken på ”desperation”. Det uppger ”experten” Christer Mattsson utan att uppge varför.

Bild: Skärmdump från ekuriren.se

Eskilstuna-Kuriren publicerar under dagen en uthängning av personer i Nordiska motståndsrörelsens Näste 8, som utgör Södermanlands, Västmanlands, Örebros och Östergötlands län.

Artikeln är extremt vinklad och förljugen. Bland annat påstår man att Säkerhetspolisen uppger att ”vit makt-miljön [har] full förmåga att begå allvarliga terrorbrott”. Det förekommer även en rad andra svepande formuleringar som att Niklas Yngwe, chef för Näste 8, vill ”störta demokratin med våld”.  Ingenstans bemödar sig Eskilstuna-kuriren att uppge källor för sina påståenden.

Tidningen skriver att Niklas Yngwe hälsar till tidningen att ”judisk media ljuger” och hänvisar till rörelsens egna kanaler.

I reportaget intervjuar man bland annat Expo-juden Jonathan Leman som anser att Näste 8 utgör en logisk avknoppning från det näste som tidigare även inbegrep Stockholm, Uppsala och Gotlands län nu när organisationen växer.

Detta anser dock inte ”forskaren” Christer Mattsson. Enligt honom är utvecklingen något som ”andas desperation”. Inte heller Christer Mattsson utvecklar vad han menar, och Eskilstuna-kuriren ställer inga kritiska frågor. Däremot skriver tidningen att det finns tillväxtpotential i Näste 8 och då i synnerhet i Sörmland och Nyköping där man bedriver väldigt mycket aktivism.

Christer Mattson är mest känd för att ha byggt sin karriär på att utnyttja den tragiska dödsmisshandeln på John Hron och fått sin karriär finansierad av Kungälvs kommun där hans fru var kommunchef.. Mattsson har under flera år drivit tesen att Nordiska motståndsrörelsen snart går under och hoppas på en intern splittring som aldrig verkar komma.

De dissidenter som hängs ut av Eskilstuna-kuriren är Niklas Yngwe, Julius Blomberg, Fredrik Kosonen, Viktor Nordström, Linus Blomqvist och Jimmy Thunlind. Om du vill får en annan bild av dessa personer än den kraftigt förvrängda bilden som presenteras av Eskilstuna-Kuriren kan du lyssna på de radioprogram där dessa medverkar. Niklas Yngwe är en fast medarbetare i aktivistpodden Mer än ord och Julius Blomberg i den pannordiska, nystartade aktivistpodden Nordic Voice. Linus Blomqvist gästade Mer än ord i förra avsnittet.

Källa:
NMR skapar stornäste i Sörmland


  • Publicerad:
    2019-04-10 14:25