ANTIVITHET. Bevis presenteras nu för att en av jurymedlemmarna i fallet George Floyd, inte var opartisk i målet utan betraktade deltagandet i juryn som ett sätt att åstadkomma social förändring.

The Post Millennial visar svart på vitt att Brandon Mitchell, som deltog som jurymedlem i rättegången mot polisen Derek Chauvin, är en politisk aktivist tillhörande Black Lives Matter (BLM) – och att han ljög inför rättegången om sin grad av tidigare kännedom om fallet – med avsikt att kunna kvalificera sig som jurymedlem.

Polisen Chauvin dömdes i rättegången som skyldig till dråp av den afroamerikanske kriminelle missbrukaren George Floyd – och tros nu kunna emotse minst 40 års fängelse.

Jurymedlemmen Juror #52 – som nu har identifierats som Brandon Mitchell – uppges den 15 mars ha sagt till domaren Cahill att han saknade tidigare kännedom om fallet på ett sätt som kvalificerar honom för jurymedlemskap.

Jurydeltagande – ett sätt att åstadkomma social förändring
I ett TV-program med namnet Vakna! Morgonstunder med Erica Cambell sa Mitchell dock att folk borde bejaka jurydeltagande som ett sätt att främja social förändring:

Jag menar att det är viktigt om vi vill se en förändring, om vi vill se en del saker utvecklas åt ett annat håll, då måste vi beträda vissa vägar, gå in i vissa rum för att försöka åstadkomma förändring” sa han, och fortsatte:

Jurydeltagande är en av dessa vägar, ett av dessa rum. Jurydeltagande. Röstande. Dessa saker måste vi göra.

Starka åsikter om fallet i juryansökan
Enligt FOX9-reportern Paul Blume, som skrev ett Twitterinlägg om saken den 15 mars, tillfrågade domaren Cahill inför rättegången Mitchell om hans grad av kännedom om fallet #GeorgeFloyd.

Svaret blev att Mitchell saknade verklig kännedom. Han förklarade sig ha tillgodogjort sig viss grundläggande information om rättegångsschemat från nyhetssidor de senaste månaderna, men ingenting som skulle kunna påverka hans status som opartisk jurymedlem.

Men Blume berättar att Mitchell i sin ansökan om jurymedlemskap ”baserat på sin uppenbart omfattande kunskap om fallet” undrar varför andra närvarande poliser inte ingrep vid den dödliga arresteringen av #GeorgeFloyd.

Mitchell ska i sin ansökan även ha betonat ”det historiska i detta fall”.

I ett inlägg på Facebook den 31 augusti finns ett foto på Mitchell där han har på sig en t-shirt med texten: ”Ta bort ert knä från våra halsar” och ”BLM”.


  • Publicerad:
    2021-05-03 20:55