KORRUPTION Den Sorosfinansierade antirasistiske åklagaren, vars policy är att tömma sina häkten på mordmisstänkta, släppte två svarta huvudmisstänkta för masskjutning i Austin.

Polis och åklagare drar fötterna efter sig i arbetet för att lösa masskjutningen den 12 juni i Austin, Texas, där ett av offren avled och fjorton skadades.

De misstänktas ras – de är alla svarta – komplicerar det annars inte så komplicerade fallet.

15 personer, flera av dem oskyldiga åskådare, sköts under en eldstrid mellan två svarta grupper nära en rad barer.

En dog, flera skadades svårt.

Allmänne åklagaren i Travis County Jose Garza tillkännagav en vecka efter dådet att han drar tillbaka anklagelserna mot två personer inblandade i skjutningen.

En av dessa nämns inte vid namn då han är minderårig.

Den misstänkte som först arresterades och sedan frigavs, Jeremiah Tabb, hade skjutit någon i en separat incident vid en high school bara en vecka innan den dödliga masskjutningen i Austin.

Garza begränsade med sitt beslut handlingsutrymmet för Austinpolisen, men dessa har inte desto mindre fortsatt att offentligt hävda att de två förut arresterade deltog aktivt i skjutningen.

Polisen häktade därefter 19-årige De’ondre Jermirris White för skjutningen, men först två månader senare lyckades man gripa och arrestera honom, varefter han åtalades för mord av första graden.

Erik StrikerNational Justice betonar i sammanhanget att FBI mycket väl hade kunnat nyttja sina resurser för att snabbt lokalisera och gripa den beväpnade och farlige White, men att Texas federala resurser i dessa tider är helt upptagna med jakter på förmenta islamo-nazistiska inhemska terrorister.

Köpt av Soros, hyllar BLM och bekämpar rasismen

Allmänne åklagaren Garza, som tilldelades sin tjänst genom den judiske Wall Street-spekulanten George Soros försorg, är en supporter till Black Lives Matter, och han driver en så kallad fackförening som verkar för öppna gränser och erbjuder rättshjälp för illegala invandrare.

Garza hade före sin tillsättning inte heller några som helst problem att finna ekonomiskt stöd för sin kampanj – från Austin Democratic Socialists of America – och han hyllas reservationslöst av den judiska kommunisten Liza Fetherstone, som företräder detta parti.

Frågan huruvida en man åtalad för en skolskjutning kan vara inblandad i en annan skjutning bara en vecka senare utan att rättsliga åtgärder vidtas, besvaras, konstaterar Striker, av de interna instruktioner som Garzas kontor utfärdat.

Här rekommenderas nämligen åklagare och domare å det starkaste att släppa kriminella tillbaka ut på gatan oavsett hur mycket våld dessa brukat.

Under sina första sex månader i tjänst började Garza tömma stadens häkten medan han satsade allt krut på att åtala för de allra lösaste anklagelser om sexuellt ofredande.

Det blev också väldigt tydligt hur hans polismyndighet arbetar – och inte minst hur den hanterar svarta misstänkta.

I mitten av september i år hade 60 mord begåtts i Austin. Det innebar ett nytt rekord i mord på ett år i staden – tre och en halv månad innan årets slut.