SPORT. I veckan har två svenska idrottare slagit svenskt rekord i varsin friidrottsgren. Fanny Roos slog svenskt rekord i kula, med en stöt på 18,64 meter. Andreas Almgren sprang 3000 meter på tiden 7:41,6. 

T.v. Fanny Roos. T.h. Andreas Almgren. Foton: Twitter

De två svenska idrottarna Fanny Roos och Andreas Almgren slog nyligen varsitt svenskt rekord i sin respektive friidrottsgren.

Först ut var Roos, som under en tävling i Tyskland tog inomhusrekord i kula. Med en stöt på 18,64 meter slog hon sitt eget rekord från 2019 med tre centimeter.

Rekordstöten ledde till en fin andraplats i tävlingen i Karlsruhe. Roos första stöt mättes upp till 18,40, två centimeter över kvalgränsen för kommande inomhus-EM i Polen.

Som om inte denna bedrift varit nog, lyckades en annan talangfull svensk idrottare ta ett rekord idag i Sollentuna.

Tretusenmeterslöparen Andreas Almgren slog det 23 år gamla svenska rekordet med sju sekunder, när han sprang 3000 meter inomhus på tiden 7:41,6. En tid som han inte hade räknat med.

—  Nej, den här tiden hade jag faktiskt inte väntat mig. Jag sprang ju 7.48 förra vintern och visste ju att alla pass jag gjort innan har ju varit bättre än inför den tävlingen. Så jag trodde ju att jag skulle kunna få några sekunder till, säger Almgren till SVT Sport.

— Men att jag skulle soloköra sju sekunder bättre, det hade jag inte trott, fortsätter han.


  • Publicerad:
    2021-01-30 23:00