Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

USA Today censurerar ordet “man”

1984. När en stor amerikansk tidning censurerar en insändare om ”transor” inom damidrott och ber om ursäkt för de ”kränkande” orden ”man/manlig” – får man det hett om öronen.

MMA-transa som krossat en kvinnas huvud hyllas för sitt mod

KÖNSDYSFORI. En transsexuell man tävlande i MMA utses av en journalist och hbtq-aktivist till ”den modigaste atleten genom tiderna” – efter att ha slagit in skallen på en kvinna i en blodig drabbning.

Svenskt rekord slaget i två friidrottsgrenar i veckan

SPORT. I veckan har två svenska idrottare slagit svenskt rekord i varsin friidrottsgren. Fanny Roos slog svenskt rekord i kula, med en stöt på 18,64 meter. Andreas Almgren sprang 3000 meter på tiden 7:41,6.

Fotbollsstjärnor hotar med strejk mot globalismen

SPORT. Spanska ligans försök att spela en match i USA möter hårt motstånd från spelarkadern som menar att förslaget kör över fansen.

Israelisk negress jublade över EM-medalj — hade ett varv kvar att springa

UTRIKES. Den israeliska negressen Lonah Chemtai Salpeter trodde att hon hade tagit EM-silvret i 5 000 meter, men hade ett varv kvar att springa.

Marcus Follin vann sin första MMA-match

IDROTT. Marcus Follin vann sin första MMA-match förra helgen i Tyskland.

Mer idrott i Lekebergs kommun

INRIKES. Regeringen har beslutat att skolidrotten inte ska få fler undervisningstimmar för eleverna. Trots detta väljer Lekebergs kommun att med start i höst ge skolidrotten större utrymme i skolundervisningen.

Fler timmar i matematik och teknik – idrotten ligger stilla

INRIKES. Regeringen vill lägga in fler timmar matematik och teknik i grundskolan. Fler betygsgrundande idrottstimmar är däremot något som Gustav Fridolin inte tror kommer göra att barnen rör på sig mer.

Borlänge: Somalier och afghaner hade svårt att stå på skridskorna i “landskamp”

TRAMS. En grupp afghaner från Karlstad som aldrig tidigare spelat en bandymatch utmanade Somalias ”landslag” och förlorade med 15-0. Lokalmedia i Dalarna skriver lyriskt om den sportsligt totalt ointressanta matchen.

Miljoner satsas på ungdomsidrott, men bara för invandrare

SVERIGE. Regeringen storsatsar på idrott och föreslår att man ökar anslaget med 64 miljoner kronor, pengarna kommer dock att öronmärkas och får bara användas till ”integrerande verksamhet”.