MÅNGKULTUREN. SVT publicerade en artikel som pekar ut muslimerna som det största hotet mot judar. Efter det att muslimer mordhotat den judiske artikelförfattaren och dennes familj, kände sig redaktionen tvingade av avpublicera artikeln. Samhället viker sig för mångkulturens våld.

Det var SVT Opinion som nyligen på SVT internetsida publicerade en artikel författad av en jude knuten till Stockholms judiska församling. Artikelns rubrik var ”Nazism är inte största hotet mot judar”. Texten hävdade istället att det största hotet mot judar i Sverige är ”det djupt indoktrinerade hatet från en grupp muslimer”.

Nättidningen Samhällsnytt rapporterar att SVT Opinion tvingades avpublicera artikeln efter det att dess författare och hans familj utsatts för mordhot av muslimer.

Judens artikel gick bland annat ut på att kritisera Annie Lööf och de generella massmedierna i Sverige för att de har fokuserat på den ”nazistiska” antisemitismen i samband med Lööfs tal i Almedalen som under ett kort ögonblick stördes av ett antal buande rop från nationalsocialister. Den judiska artikelförfattaren ville göra läsarna uppmärksamma på att det inte är den ”nazistiska hotbilden”

Enligt Mats Dagerlind på Samhällsnytt undrar nu många varför SVT Nyheter inte plockat upp och skrivit om saken i stället för att lägga locket på. Dessa ”många” anser enligt Dagerlind menar att hotelserna sannolikt skulle ha slagits upp stort på nyhetsplats om de kommit från ”nazister” och att tystnaden nu bekräftar kritiken i den borttagna artikeln.

Oavsett de av Dagerlind anförda eventuella politiska skälen att låta sig tystas av de kriminella muslimerna, visar SVT:s undfallenhet att även den svenska journalistkåren viker sig för den mångkultur som de alltid propagerar för att de vill ha mer av.

För att skydda den judiske skribenten hade artikeln kunnat anonymiseras i efterhand av redaktionen, och artikelns innehåll skulle ha kunnat lyftas till en större diskussion om det alltmer otrygga samhällsklimatet, inte bara för judar, utan för snart sagt alla. Reella hot mot journalister och politiker är något vi förmodligen kommer att få se allt mer av.

Källa:
SVT Opinion raderade artikel om hat mot judar efter hot från muslime


  • Publicerad:
    2018-07-14 13:30