UTRIKES. En 31-årig syrisk man greps under onsdagen i sin bostad i sydöstra Tyskland misstänkt för att ha varit ”terror-koordinator” för terrorgruppen IS.

Det var under onsdagen som tysk polis slog till mot en 31-årig syrisk man som tros ha haft en ledande roll för både rekrytering av IS-soldater och genomföranden av islamistiska terrordåd i Europa. Mannen greps i sin bostad i Niederbayern i sydöstra Tyskland och han uppges vara medlem i både IS och terrororganisationen Jabhat al-Nusra.

Enligt uppgifter ska den tyska säkerhetspolisen ha gjort en grundlig kartläggning av 31-åringens bakgrund. Han ska redan 2011 ha deltagit i inbördeskriget i Syrien, både som medlem i IS Jabhat al-Nusra. Därefter ska han ha avancerat inom IS och blivit medlem i organisationens “hemliga polis”.

Under de senaste åren ska den syriske mannen regelbundet ha rest till Grekland där han besökt flyktingläger i syfte att rekrytera “jihadister”. 31-åringen misstänks också ha fungerat som en slags ”terror-koordinator”. Hans uppgift misstänks ha varit att samordna olika cellers terroristdåd samt att hjälpa terrorister och se till att de lyckades genomföra sina planerade terrorattentat.

Källa:
Police arrest ’Isis terror coordinator’ in Bavaria


  • Publicerad:
    2017-04-13 09:50