Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Utbredd arbetskriminalitet inom byggbranschen enligt undersökning

Byggföretag uppges bryta mot arbetsmiljöregler Branschen kritiseras inifrån.

7 500 anställda tvingas att lämna Ikea

MARKNADSEKONOMIN. Ikeakoncernen möblerar om med en helt ny organisation – 7 500 jobb försvinner globalt varav 650 tjänster varslas i Sverige.

Rumänska chaufförer kör transporter åt Ikea för 30 kronor i timmen

ARBETSKRAFTSIMPORT. Ikea och andra storföretag bidrar till lönedumpning och utslagning av skandinaviska fraktbolag genom att anlita utländska transportföretag som betalar sina chaufförer 30 kronor i timmen.

Högsta arbetslösheten i Gävleborg

INRIKES. Inkompetent och obildbar – så är enligt Arbetsförmedlingen den typiske arbetslöse i Gävleborg, som nu har landets högsta arbetslöshet. Samtidigt finns mängder med lediga jobb inom den privata sektorn som ingen klarar av att utföra.

Flera hundra miljoner kronor ska ödslas på invandrarkvinnor

MÅNGKULTUREN. Inom en treårsperiod har regeringen tänkt att ödsla flera hundra miljoner kronor till insatser för att invandrarkvinnor ska komma ut i arbete.

Södertälje och Botkyrka myglar in rasfrämlingar i jobb

ARBETE. Kommunerna Södertälje och Botkyrka har hittat sätt att kringgå regler och lagar för att kunna betala lön till fler rasfrämlingar. Slagstabadet är en av platserna som nu får ta del av de nya sommarjobbarna.

Få invandrare försörjer sig genom arbete

MASSINVANDRINGEN. Enligt en ny undersökning från SCB och Rådet för integration är det få invandrare som försörjer sig själva genom förvärvsarbete. Gruppen bestående av så kallade flyktingar är de som arbetar allra minst. I Almedalen diskuterar idag bland andra arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) hur invandrare ska kunna göra karriär i Sverige. Dock har det visat […]

Annie Lööf vill ge invandrare jobb – anmäls för rasism av facket

ABSURDISTAN. Efter att Annie Lööf föreslagit åtgärder för att ge fler invandrare jobb blev hon anmäld av facket till DO, då facket anser att förslaget är rasistiskt.

Sverige riskerar åtal i EU-domstolen

SVERIGE. EU har riktat skarp kritik mot svenska arbetsgivare och menar att de utnyttjar svenska arbetare genom tillfälliga anställningar. EU kräver att alla medlemsländer har ett skydd mot missbruk av tillfälliga anställningar och kräver nu att Sverige ändrar reglerna.