Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Chefer på SVT lever gott på skattebetalarnas bekostnad

PUBLIC SERVICE. Skattebetalarna betalar 15 643 245 kr i årslön åt nio höga chefer på ”public service-företaget” SVT. Nu lyfts frågan i vilken mån de högavlönade cheferna förtjänar sina löner.

Regimen inför klädskatt – både på kläder och skor

INRIKES. En ny klädskatt som kommer att göra både kläder och skor dyrare planeras av regimen att införas under 2022.

Intern kritik mot vänsterliberala SR: “Saknar mångfaldskompetens”

KULTURMARXISM. Ett internt upprop bland personalen på Sveriges Radio anklagar företaget för ”att osynliggöra journalister på grund av deras ursprung” samt för att brista i "mångfaldskompetens" i rapporteringen om BLM.

Plastpåseskatten slår mot jobben – 27 varslas om uppsägning

INRIKES. Regeringens beskattning av plastkassar medför att 27 anställda varslas om uppsägning i värmländska Jössebro. Anledningen är minskad efterfrågan på plastkassar, då priset kommer att bli upp till 7 kronor i butik.

Skatt på plastpåsar införs nästa år

INRIKES. En ny skatt på plastpåsar som införs nästa år kommer att göra att en vanlig plastbärkasse kommer att kosta sex-sju kronor.

Chockhöjning av public service-avgiften

INRIKES. Den nya tv-skatten kan bli en ny tung skattebörda för många svenskar. Den som inte har tv idag betalar ingen tv-avgift. För en familj på fyra skattepliktiga personer blir kostnaden 5 200 kronor.

Regeringen vill beskatta privat sjukvårdsförsäkring

INRIKES. Regeringen och Vänsterpartiet har kommit överens om att alla som har en privat sjukvårdsförsäkring som jobbet betalar för ska bli förmånsbeskattade från och med juli nästa år. Ändringen berör cirka 450.000 personer.