Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

KD vill öppna vårdregistren för polisen – tiger om följderna

”Ett kraftfullt verktyg att bekämpa brott med” Visar sig avsett även för småbrott.

PewDiePie tog DNA-test – är 100% arier

INTERNET. Youtube-profilen PewDiePie har gjort ett DNA-test som visar att han är 100% skandinav och skojar om att han är rädd att han nu kommer bli nedstängd.

Efter DNA-träff: 37-åring har erkänt 16 år gammalt dubbelmord i Linköping

LINKÖPING. Det 16 år gamla dubbelmordet på 8-årige Mohammad Ammouri och 56-åriga SFI-läraren Anna-Lena Svensson håller på att lösas. Polisen har gripit en 37-årig man efter en DNA-träff, som nu har erkänt mordet.

Israels högsta domstol godkänner DNA-test för att bevisa judiskhet

JUDENHETEN. Israels högsta domstol underkänner teorin om att den judiska identiteten endast är en religiös tillhörighet och godkänner DNA-test som metod för att avgöra en persons judiskhet.

Kina: Genmodifierade barn har högre dödlighet

GENETIK. De kinesiska barn som en forskare genmodifierat löper större risk att dö unga.

Frankrike: DNA-vapen ska stoppa Gula västarna

FRANKRIKE. Polisen i Frankrike använder nu DNA-vapen som är baserade på israelisk nanopartikelteknologi mot Gula västarna.

Forskare bekräftar: Juden Aaron Kosminski var Jack the Ripper

BROTT. Efter att DNA pekat ut den judiske barberaren Aaron Kosminski som Jack Uppskäraren 2014 följde en massiv propagandakampanj för att misskreditera fynden. Nu har dock forskare bekräftat att DNA-fynden de facto pekar ut Kosminski som tidernas mest ökände seriemördare.

Teknikjournalist: “Köp inte DNA-tester, det är DU som är produkten!”

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Judiska DNA-testföretag säljer sina kunders personliga genetiska data vidare till andra företag. Irish Times skriver att sådan handel utgör ett allvarligt etiskt problem och varnar oss för att ge tester i julklapp till dem vi tycker om.

Eritrean döms till fängelse för våldtäkt i Lycksele

VÅLDTÄKTSEPIDEMIN. I oktober våldtogs en kraftigt berusad kvinna i centrala Lycksele, men ingen gärningsman kunde bindas till brottet. I början av maj fick plötsligt polisen träff i DNA-registret och nu dömdes en eritrean till 2 år och 8 månaders fängelse för våldtäkten.

DNA-träff sju månader efter våldtäkten – nu åtalas en eritrean

MÅNGKULTUREN. I oktober våldtogs en kraftigt berusad kvinna i centrala Lycksele, men ingen gärningsman kunde bindas till brottet. I början av maj fick plötsligt polisen träff i DNA-registret och nu åtalas en eritrean för våldtäkten.

Södersjukhuset slänger våldtäktsbevis på grund av platsbrist

INRIKES. Efter sex månader slänger Södersjukhuset spår som säkrats efter sexualbrott ifall inte brottet polisanmälts.

Peter Madsen kan få sitt DNA jämfört med olösta mord

BROTT. Den danske ubåtsbyggaren Peter Madsen som misstänks för mord på journalisten Kim Wall kan nu få sitt DNA jämfört med olösta mordfall i Sverige.

Vänner har mer DNA gemensamt än främlingar

VETENSKAP. Ny forskning visar att vi omedvetet väljer vänner vars DNA-uppsättning är lik vår egen. Detta beteende tror man kan ha haft stor betydelse för människans evolution.

DNA-ingenjörer trotsar naturens lagar

VETENSKAP. Det satsas enorma summor pengar inom biotekniken på att återuppväcka sedan länge utdöda djur och att framställa både nya växter och djur i laboratorier. Samtidigt är många av de djurarter som lever idag akut utrotningshotade. Till exempel nämns det att det dödas 35 000 elefanter varje år i Afrika.

Momondo gör propagandafilm – “alla är utblandade”

RAS. Företaget Momondo har låtit göra en propagandafilm där man menar att alla människor är utblandade och att man inte kan prata om ”rena raser”.