Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Dansk förening: Kriminella gäng hotar och misshandlar hemlösa i Odense

DANMARK. Det kriminella främlingsgänget Black Army styr och ställer i danska Odense med hård hand. Utpressning, hot och våldtäkt har blivit vardagsmat för hemlösa enligt föreningen Projekt Husvild.

Hemlösheten breder ut sig i landet – inte längre ett storstadsfenomen

INRIKES. Tidigare var hemlöshet framförallt ett storstadsproblem. Men nu har fenomenet etablerat sig även i exempelvis mindre norrländska kommuner, som får allt fler hemlösa personer bland sina invånare.

Frälsningsarmén på Kungsholmen expanderar – tar emot 100 “EU-migranter” per dag

STOCKHOLM. Frälsningsarmén på Kungsholmen vill nu expandera sin verksamhet, specifikt för att kunna ta hand om så kallade EU-migranter. Samtidigt ökar antalet hemlösa svenskar i huvudstaden, som redan bortprioriteras av myndigheter.

Bonniertidning uppmanar svenskar att upplåta sina bostäder åt “nyanlända”

MEDIA. Expressen uppmanar idag på ledarplats svenskar att hyra ut sina bostäder åt nyanlända. Man förklarar hur förmånligt det kan vara rent ekonomiskt och att det skulle leda till ”verklig integration”.

Hemlösa svenskar bortprioriteras av Socialförvaltningen

SVERIGE. Rasfrämlingar tas emot med öppna armar och ges gratis uppehälle samt frikostiga bidrag. Samtidigt står svenskar hemlösa och ges ingen hjälp. Ett äldre par bestånde av en 80-årig man och hans sambo bor i skrivande stund i ett kallgarage sedan de blivit vräkta.  

Tusentals hemlösa i Göteborg och siffran stiger

INRIKES. I Göteborg finns det idag tusentals hemlösa, varav många barn. Den siffran stiger och i år har den ökat med tre procent.