Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Luleå kommun sparar på pensionärer och sjuka – pengar går till “ensamkommande”

NORRBOTTEN. Luleå kommun ska spara en halv miljard kronor på dagisbarn och pensionärer. Det har Socialdemokraterna bestämt. Vinnare på politiken blir ensamkommande afghaner, som får nya mångmiljontillskott.

Britter slipper betala barnbidrag till andra EU-medborgare

UTRIKES. Bara en vecka före britternas folkomröstning om EU-medlemsskapet kommer nu besked från EU-domstolen att de slipper betala barnbidrag till andra EU-medborgare. Tidpunkten beskrivs i media som ”delikat”.

MSB varnar för att Sveriges asylsystem kommer att kollapsa redan i december

MASSINVANDRINGEN. MSB:s senaste veckorapport varnar för att Sveriges kapacitet för att ta emot fler flyktingar tar slut i december. Bland annat sjukvård och socialtjänst kommer då inte mäkta med sina åtaganden.

Skolväsendet i Sundsvall inför stopp av inköp, vikariat och nya anställningar

SUNDSVALL. Skolväsendet i Sundsvall kostar enligt politikerna för mycket pengar, så nu ska skolan spara pengar genom bland annat inköpsstopp och andra åtgärder som kommer drabba både elever och lärare svårt. Nu när pengarna börjar sina i Sundsvall är frågan när kommunen kommer införa ett invandringsstopp?

Socialtjänsten förfaller

SVERIGE. En ny rapport visar att socialtjänstens chefer upplever arbetssituationen som ohållbar. Långa handledningstider, bristande kompetens och hög arbetsbelastning gör att barn och föräldrar inte kan vara garanterade en rättvis och säker utredning. Fyra av tio chefer i barn- och ungdomsvården uppger att man inte klarar arbetet enligt socialtjänstlagens intentioner.