SVERIGE. Irene ”Tårtkvinnan” Matkowitzc har gjort det igen. Denna gång med ett vattenglas. Hon ska under en debatt som hölls på kulturhuset i Stockholm tidigare ikväll ha kastat ett vattenglas mot panelen där bland andra Sverigedemokraten Paula Bieler deltog.

Irene Matkowitzc ville visa sitt stöd för vänsterextremisten Joel Bjurströmer Almgren under hans rättegång.

Irene Matkowitzc på plats utanför Södertörns tingsrätt för att visa sitt stöd för vänsterextremisten Joel Bjurströmer Almgren.

Tidigare under onsdagskvällen hölls en debatt i kulturhuset i Stockholm. Debatten skulle handla om migrationspolitik inför EU-valet. I publiken satt judinnan Irene Matkowitzc, mer känd som ”tårtkvinnan”, efter att hon slängt en tårta i ansiktet på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Under debatten ska Matkowitzc ha ställt sig upp och kastat ett glas vatten mot panelen där bland andra SD:aren Paula Bieler deltog. Matkowitzc avlägsnades från platsen av polisen och nu har en anmälan om ofredande upprättats mot henne.

Till Expressen ska Matkowitzc ha sagt att aktionen inte var planerad men att hon ”surnade till över hur de övriga partiernas representanter inte tog tydligt avstånd från Paula Bieler.”

Källa:
Tårtkvinnan slog till igen under debatt


  • Publicerad:
    2014-05-21 23:59