AKTION. Nordisk Ungdom har ”tårtat” judinnan som ”tårtade” Jimmy Åkesson, nyligen bytte organisationen också symbol och uppdaterade sin hemsida.

Nordisk Ungdoms nya symbol.

Nordisk Ungdoms nya symbol.

För två veckor sedan blev Sverigedemokraternas ledare Jimmy Åkesson ”tårtad” på en boksignering. Förövaren visade sig i efterhand vara den 60-åriga judinnan Irene Matkowitzc som på internet hyllat bland annat AFA.

Nu har Matkowitzc fått smaka på sin egen medicin och själv fått en tårta upptryckt i ansiktet av en medlem i Nordisk Ungdom. Denna händelse fångades på film och kan ses här nedan:

Tidigare i år upphörde Nordisk Ungdom att kalla sig själva för en ungdomsorganisation.

— Vi kommer från och med nu inte längre att benämna oss som en ungdomsorganisation även om vår största rekryteringsbas fortfarande kommer att utgöras av ungdomar. Vi kommer att behålla namnet Nordisk Ungdom, men ändra betydelsen till att syfta på den nordiska pånyttfödelsen och Skandinaviens framtid, sa Nordisk Ungdoms talesperson Patrik Forsén i en intervju med Nya Tider.

Mer nyligen bytte organisationen ut sin gamla symbol mot en symbol med ett lejon på och publicerade texter som förklarar organisations idégrund.

— Idégrunden ligger betydligt närmre en allmän europeisk högertradition även om den delvis genomsyras av identitära strömningar, skrev Forsén igår på sin blogg, något som kritiserades kraftigt av Nationell.nu som menade att Nordisk Ungdom nu kommit ut som ”identitärer”.


  • Publicerad:
    2013-11-21 01:45