MEDIA. Petter Larsson på Aftonbladet Kultur anser att antirasister och demokrater har större rätt än andra att  förnedra människor.

I en ny anmärkningsvärd artikel skriver Aftonbladets kulturskribent Petter Larsson att den AFA-hyllande judinna som tårtade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är ”en bra symbol för vår tid” som ska hyllas med blommor. Anledningen är att hon ”försvarade med grädde humanistiskt alla som hotas av SD:s politik”.

Petter Larsson påstår i artikeln att ”demokratins kärna” är lika med ”allas lika värde” – alltså mångkultur – och att de som representerar denna demokrati har rätt till ”humanistiskt försvar” genom att förnedra dem som bedöms vara icke-demokrater:

De håller styvt på demokratins spelregler – inga tårtor på våra möten! – men bara för att det ger dem möjlighet att angripa demokratins innehållsliga kärna: allas lika värde.

Att med lite grädde märka ut dem som icke-demokrater må vara en smärre lagöverträdelse, men är samtidigt ett humanistiskt försvar för alla dem SD hotar med sin politik: invandrare, hbtq-personer, kvinnor och breda löntagargrupper.

Så böter, javisst. Men också blommor.

Två veckor efter att Irene Matkowitzc tårtade Jimmie Åkesson blev hon lurad till en ”intervju” där hon själv tårtades av medlemmar från Nordisk Ungdom. Den filmade tillbakatårtningen har hyllats av massvis med svenskar och har över 200 000 tittare på Youtube. Tillbakatårtningen uppskattades dock inte av Irene Matkowitzc som polisanmälde händelsen. Se filmen nedan:

Källa:
Tårtkvinnan en bra symbol


  • Publicerad:
    2014-03-29 14:20