HBTQP Lagom till Stockholm Pride presenterar regeringen en rad punkter i en storsatsning för ”hbtqi-personers rättigheter och möjligheter”. Samtidigt har Ulf Kristersson klätt Sahlgrenska palatset i regnbågsfärger.

I samband med Stockholm Pride har regeringen presenterat en ny storsatsning för homolobbyns agenda. På regeringens hemsida sammanfattas satsningen i tio punkter.

Bland annat skjuter man till ytterligare 10 miljoner kronor till en handlingsplan för att stärka så kallade hbtq-personers ”rättigheter”. Enligt regeringen kommer skattemiljonerna att gå till ”konkreta åtgärder och strategiska insatser” inom området:

Det handlar om åtgärder inom ett flertal fokusområden som bland annat avser; att motverka diskriminering, våld och andra kränkningar, att öka kunskap inom arbetslivet och om unga hbtqi-personers situation, och att främja psykisk hälsa, inklusive en särskild satsning på arbetet med suicidprevention.

Man skryter också om att inte mindre än tolv myndigheter har utsetts att bli ”hbtqi-strategiska”, där propagandaorganet ”Forum för levande historia” är senast i raden. Myndigheterna ska nu ”främja lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck”.

Dessutom aviseras arbete för både gamla som unga ”hbtqi-personer” såväl som sexuellt avvikande på arbetsmarknaden. Men Sverige storsatsar också på att sprida hbtq-ideologin utomlands. Regeringen skriver om hur man använt ordförandeskapet i EU för ändamålet och hur de nordiska jämställdhetsministrarna gemensamt beslutat om en ”färdplan för att bemöta ett växande motstånd mot jämställdhet och hbtqi-personers rättigheter” ute i världen. Färdplanen ska enligt regeringen ”bidra till en samordnad och offensiv nordisk jämställdhetspolitik i framtiden”.

Statsministern täckte sin bostad i regnbågsfärger

Under onsdagen ska statsminister Ulf Kristersson dessutom ha täckt sin residens Sahlgrenska palatset i Prideflaggor.

— Vi låter för första gången någonsin Sagerska prydas med den fina regnbågsflaggan. Vi vill uppmärksamma Pride och den här veckans betydelse för vårt öppna samhälle. Allas rätt att leva som den man är, och älska vem man vill, säger statsministern i ett uttalande som citeras av Expressen.

Kristersson hyllar också sin ökände företrädare, den tidigare M-ledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt.

— 2014 startade en företrädare till mig tradition att som statsminister gå Prideparaden. Fredrik Reinfeldts deltagande då var historiskt. I dag är det en självklarhet. Nu startar vi en ny tradition, fortsätter Ulf Kristersson.