TOMMIE LINDH. Tommie Lindhs far har nu förmodligen en gång för alla satt spiken i kistan för de etablerade medier som försökt förneka att sonen är nationell.

Efter mordet på Tommie Lindh blev familjen trakasserad med frågor om sonens politiska åsikter då det på sociala medier och i intervjuer med vänner till Tommie framkommit att han var nationell och sympatiserade med Alternativ för Sverige.

Först ut med detta var Fredrik Israelsson på SVT som intervjuade Tommies far Mikael Lindh.

— Jag sörjer min son, förklarade Mikael för SVT-journalisten.

Israelsson pressade ändå Mikael med frågor om en manifestation som förknippades med Nordiska motståndsrörelsen och sonens politiska åsikter. Mikael tog försiktigt avstånd från manifestationen och tonade ner Tommies åsikter.

Detta följdes sedan upp bland annat av Aftonbladet som också intervjuade andra familjemedlemmar och där vissa av frågorna berörde samma tema. Dessa uppgifter återupprepade Aftonbladet sedan i två artiklar om åtalet och förundersökningen som kom i fredags förra veckan.

Aftonbladet valde alltså att i nutid försöka förneka att Tommie Lindh var nationell. Detta efter att Aftonbladet-skribenten Oisín Cantwell själv i sin infamösa artikel om fallet skrev att Tommie ”ideologiskt rörde sig i ytterlighetsterräng”.

Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand gick dock ut på Twitter samma dag som Aftonbladet skrev om åtalet och ifrågasatte detta. Kasselstrand skrev:

Tommie var nationalist, och besökte torgmöten med Alternativ för Sverige. Jag träffade honom personligen. Hans far är också AfS-sympatisör.

Trots detta har Aftonbladet valt att inte rätta sina artiklar utan fortsätta att förneka Tommies politiska åsikter.

Igår kom vad som förmodligen dock blir spiken i kistan för denna diskussion när Mikael Lindh själv gick in och svarade jakande på Kasselstrands inlägg.

Inne på Mikaels Twitter-profil har han också uppdaterat sin beskrivning med att lägga in ”AFS” och en Sverigeflagga i slutet av den.


  • Publicerad:
    2020-09-29 14:10