SKÅNE. Under natten till måndagen blev en tidigare riksdagskandidat utsatt för ett sprängdåd mot sitt hem. Mannen har tidigare trakasserats av vänsterextremister och en granne såg fem maskerade män fly från platsen.

Sprängskadorna på familjens ytterdörr. Foto: Nya Tider

Det var under natten mot måndagen som en sprängladdning gick av vid ytterdörren till en småbarnsfamilj i en mindre ort strax utanför Lund, rapporterar Nya Tider.

Pappan i familjen stod med på Alternativ för Sveriges riksdagslista förra året och har sedan en Expo-uthängning trakasserats av vänsterextremister som bland annat vandaliserat hans bil.

Dådet ledde inte till några personskador, berättar AfS-kandidaten för Nya Tider.

— Vi gick och lade oss som vanligt. Över 2, kanske runt halv 3-tiden, så väcktes vi alla av en smäll. Jag kommer inte ihåg själva smällen, men jag måste ha väckts av den. Sedan så hörde jag hur det krasade av en massa glas och tänkte att det måste vara någon lampa som gått sönder eller kanske en tavla eller något. Så gick jag ner och märkte att det var glas överallt, i trappan, hallen.

Mannen berättar vidare att han reagerade direkt med att ge sig efter förövarna.

— Jag blev rätt arg och rusade ut med ett baseballträ och tänkte att jag skulle ta de jävlarna. Men de var redan borta vid det laget. Men jag hade barnen hemma så jag kunde inte ta mig för långt bort. Samtidigt ringde min äldste son efter polisen som skickade en patrull.

Tre svartklädda och maskerade personer sågs av en äldre dam i grannområdet, som hade stannat med bilen för att fråga vad de sysslade med. Till polisen ska hon ha beskrivit att personerna betedde sig misstänksamt, talade svenska med brytning men att en av dem trots detta var ”svensk och blond”.

Enligt polisens tekniker var sprängladdningen som använts sannolikt en kraftigare pyroteknisk pjäs.

Enligt Nya Tider utreder polisens så kallade demokrati- och hatbrottsgrupp nu ärendet, med tanke på att mannen tidigare trakasserats av meningsmotståndare.

Trots att politiskt motiverade sprängdåd brukar blåsas upp som ”terrordåd” och ”hot mot demokratin” tycks enbart den lokala lögnpressen ha skrivit om händelsen.

Källa:
Vänsterextremt sprängdåd mot AfS-medlem
Koppling till högerextremt parti kan ligga bakom sprängning i Hjärup


  • Publicerad:
    2019-04-03 13:44