USA. President Donald Trump ringde in till tv-programmet Fox & Friends i nästan en timme för att berätta att den kanske största politiska skandalen i USA:s historia snart kommer att rullas upp.

Starka krafter försöker få USA:s president Donald Trump ställd inför riksrätt.

I ett telefonsamtal med Fox News på fredagen som spann över en stor bredd frågor gav Trump sin syn på FBI:s agerande under de senaste åren och Justitieministeriets kommande rapport från generalinspektör Jeff Sessions.

Rapporten ska släppas under veckan som kommer.

Enligt presidenten blir rapporten ”historisk”.

— Vad ni kommer att upptäcka, förutspår jag, är den kanske största politiska skandalen i vårt lands historia, sade Trump.

”De är sjuka, onda människor”
De som ska mest ska oroa sig är ljusskygga konspiratörer som försökt sabotera regeringens arbete och skada landet ända sedan han påbörjade sin presidentkampanj, menar Trump.

— Jag tycker inte om att använda ordet ”djupa staten”; jag säger bara att de är sjuka, onda människor, fortsatte han.

Kommentarerna på det nästan 55 minuter långa telefonsamtalet mellan Trump och studion på Fox News har mötts av blandade reaktioner. Vanliga kommentarer är att de samtalande pratade förbi varandra och att Trump uppvisade en bristande förmåga att lyssna på studiopanelens frågor, och istället upprepade eller till och med ”svamlade” om frågorna som diskuterades.

En och annan tittare har också dryftat sig att säga att Trump uppförde sig som om han var berusad eller hade tagit någon annan form av drog.

Hör samtalet på Youtube:

 


  • Publicerad:
    2019-11-23 19:25