SYRIENKONFLIKTEN. TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson är positiv till ett amerikanskt militärt angrepp mot Syrien, trots risken för att ett storskaligt mellan USA och Ryssland bryter ut.

USA:s president Donald Trump har twittrat frenetiskt om Syrien de senaste dagarna och hotat med att angripa landet militärt. Detta efter att USA lagt skulden för kemvapenattacken i Duma, som ska ha dödat 70 personer, på Syrien och president Bashar al-Assad.

Nu stämmer TV4:s politiske expertkommentator Marcus Oscarsson in i krigshetsen. I flera inlägg på Facebook har Oscarsson, som känd för att vara en krigshök, i hårda ordalag hetsat mot al-Assad, trots att det finns en risk för ett storskaligt krig mellan Ryssland och USA om USA angriper Syrien militärt, enligt honom själv. Han skriver:

När som helst kan USA och Väst komma att gå till angrepp mot Assads flygvapen. Risken för ett omfattande krig mellan USA och Ryssland är mycket liten då USA:s försvarsmakt är vida överlägsen. Tillsammans har Trump och Macron ett mycket stort internationellt stöd i sin generella hållning mot diktatorn Assad. EU, Japan, Turkiet, Australien, Nya Zealand och i stort sett hela Väst. Assad stöds av Putin, iranska islamistregimen och terrorstämplade islamistgruppen Hezbollah samt Nordkoreas diktator Kim Jong-un.

Vidare berömmer han Trump för att han ska ha insett att al-Assad är skyldig till ”ofattbara brott mot mänsligheten”.

Oscarsson har tidigare lyft fram analytiker som förespråkat amerikansk intervention i Syrien genom upprättandet av en flygfri zon i landet, trots att det skulle leda till krig med Ryssland enligt USA:s försvarschef.

Källa:
Marcus Oscarssons Facebook


  • Publicerad:
    2018-04-12 08:50