UTRIKES. Efter kemvapenattacken i Syrien går Donald Trump till hårt angrepp mot Ryssland, Iran och Syrien, vars president Bashar al-Assad kallas för ett “djur” av Trump.

USA:s president Donald Trump skrev flera aggressiva inlägg på Twitter under söndagen. Twitterinläggen skrevs mot bakgrund av den påstådda kemvapenattack som ska ha ägt rum under lördagen i ett rebellkontrollerat område i Östra Ghouta och som ska ha krävt flera dödsoffer.

USA och rebellerna i Syrien anklagar Bashar al-Assad och den syriska armén för att ligga bakom den ännu helt outredda kemvapenattacken, trots att det inte är klarlagt vem som bär skulden. Ryssland, som tidigare varnat för att rebeller i Ghouta-området förbereder så kallade false flag-operationer som involverar just kemvapen, kallar anklagelserna mot Assad för ”fake news”. USA å sin sida menar dock att de är tvärsäkra på att det är den syriska regeringen och Ryssland som ligger bakom händelsen.

Under söndagen tog Trump till Twitter där han i en rad inlägg lade skulden för attacken på Ryssland, Iran och Syriens president Bashar al-Assad. Han varnade även för att det kommer bli ett “högt pris att betala”.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur israeliska politiker gick ut under förra veckan och krävde att USA ska inleda ett anfallskrig mot Syrien. Det återstår nu att se vad den amerikanska regeringen beslutar sig för att göra.


  • Publicerad:
    2018-04-09 10:50