MÅNGKULTUREN. Två av de tre personer som skottskadades i stadsdelen Vivalla i Örebro på tidsdagen är nu döda. En person anhölls tidigt på onsdagsmorgonen, bekräftar polisen för TT.

— En person är anhållen misstänkt för mord. Personen anhölls under tidiga morgontimmarna, säger Christina Hallin, som är presstalesman vid polisen region Bergslagen.

Två av de skjutna är i 20-årsåldern och var lätta att identifiera eftersom de tidigare var kända av polisen. Den tredje personen är ännu så länge oidentifierad, säger Hallin.

— Jag vill inte kommentera vilka av de här tre som är avlidna, säger Hallin.

Brottsrubriceringen mot den anhållne har nu ändrats till mord i två fall och mordförsök i ett fall.

Larmet kom vid 22-tiden på tisdagskvällen. Det var flera personer som hört och sett hur flera personer varit inblandade i en skottlossning i Vivalla centrum. En teknisk undersökning i det avspärrade området har också genomförts.

Den skadade som fortfarande lever och ligger på sjukhus bevakas av polisen. Detta är för att skydda personalen från att kriminella invandrare ska ta sig in och fortsätta det eventuella gängkriget inne på sjukhuset.

— Sjukhuset ville känna sig lite trygga. Det var ganska ”hårt tryck” där, säger polis Jens auf der Hede till TV4.

— I och med att det har varit skottlossning vill vi säkerhetsställa att sjukhuspersonalen får arbeta i lugn och ro utan något störande moment i sjukhusområdet, det i rent förebyggande syfte, säger Christina Hallin.

Källa:
Två döda efter skjutning – en anhållen


  • Publicerad:
    2018-07-04 18:10