TERRORISM. Två invandrare har nu dömts av Göteborgs tingsrätt till livstids fängelse för terrorbrott i Syrien. Männen ska ha deltagit i en brutal avrättning i Syrien.

Dommerhammer-topjpg-460x260

Hassan Al-Mandlawi, 32 år, och Al Amin Sultan, 30 år, har nu dömts till livstids fängelse för terrorbrott. Männen ska ha deltagit i en brutal avrättning i Syrien som också ska ha filmats. Filmen visar hur två män i blåa overaller ska ha fått sina halsar avskurna inför jublande jihadister. Två av gärningsmännen ska ha varit Al-Mandlawi och Sultan. Dessa ska dock inte ha hållit i knivarna med tingsrätten anser att de har deltagit i avrättningen.

Männen har hela tiden nekat till brott och åklagaren har själv medgett att det har varit svårt att definiera vad i gärningen som varit terroristbrott.

— Svårigheten är att mönstra ut omständigheten, kontexten, sammanhanget. Det är inte helt lätt att komma fram till, men jag menar att det är terroristbrott, säger åklagaren Agnetha Hilding Qvarnström.

Tingsrätten gjorde dock samma bedömning som Hilding Qvarnström och idag, måndag, föll domen mot männen.

Båda två döms till livstids fängelse för terroristbrott. På Göteborgs tingsrätts hemsida skriver de följande om den fällande domen:

Eftersom morden och filmningen av dessa har varit avsett att injaga allvarlig fruktan hos den del av befolkningen både i Syrien och i andra länder som inte tror på den rätta muslimska läran har tingsrätten delat åklagarens uppfattning att det varit fråga om ett terroristbrott.

Al Amin Sultans advokat, Hans Gaestadius, är inte nöjd med tingsrättens beslut och menar att han och hans klient kommer att överklaga domen.

Källa:
Båda männen döms till livstid för terror


  • Publicerad:
    2015-12-14 13:20