INRIKES. Under ett ingripande i Örebro blev två civila poliser misshandlade och detta lede till en omfattande polisinsats. En 25-åring och en 17-åring har gripits misstänkta för bland annat våld mot tjänsteman.

På måndagskvällen stoppade två civilpoliser två springande män för kontroll i stadsdelen Rosta i Örebro. Johan Wallenuis, befäl på regionledningscentralen i Örebro, säger att det verkar som om poliserna avbrutit ett pågående brott och därför blivit misshandlade med slag och sprayade med färg. Därefter har de fått uppsöka sjukhus men kunnat lämna sjukhuset under natten.

Senare ska det ha framkommit att poliserna stoppat två bröder för fordonskontroll. Riktigt vad som har hänt är inte klarlagt ännu men den yngre 17-årige brodern ska ha blivit nedbrottad på marken och då ska den äldre 25-åringen ha försökt att frita honom genom att sparka och slå på polisen.

Båda lyckades fly men den yngre brodern greps kort därefter medan den äldre barrikaderade sig i en lägenhet. Han greps någon timma senare odramatiskt.

Den äldre brodern sitter anhållen misstänkt för våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd medan den yngre misstänks för förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Han släpptes även på fri fot efter förhör.

En av poliserna fick en fraktur i handen, den andre blåmärken och blessyrer efter att ha mottagit sparkar och slag. Båda ska även ha blivit utsatt för någon form av spray.

Bröderna ska inte ha varit kända sedan tidigare av polisen och inte heller vara hemmahörande i Örebro. Polisen ser allvarligt på händelsen.

Källa:
Bröder misstänks för attacken mot poliserna i Rosta: ”Det är allvarligt”


  • Publicerad:
    2017-01-24 18:15