POLISVÅLD. ”Jag tycker oftast vi hanterar dom både resolut och stundtals våldsamt”, skriver Twitterpolisen Viktor Adolphson om polisens hantering av Nordiska motståndsrörelsen. Han menar att våldet som används mot fotbollssupportrar inte ens kommer i närheten.

Viktor ”YB Södermalm” Adolphson på Almedalsveckan 2017. Foto: Joakim Berndes (CC-BY SA 4.0).

Viktor Adolphson är områdespolis i den så kallade Trygghetsgruppen på Södermalm. Han är dock mer känd som Twitteranvändaren YB Södermalm, och kommenterar regelbundet saker som rör polisen och deras arbete på sociala medier.

När vänsterextremister försöker pressa honom kring varför polisen har ”svårt att hantera” Nordiska motståndsrörelsen skriver han att han inte alls tycker att polisen har några problem med organisationen. Enligt Adolphson använder man exempelvis väldigt mycket våld mot Motståndsrörelsens medlemmar, mer så än mot någon annan grupp i samhället.

Adolphson hänvisar till en artikel där en polis förklarar skillnaden mellan allmänna sammankomster och exempelvis upplopp i förorten för Aftonbladets journalist, som menar att medlemmar i Motståndsrörelsen borde ha gripits när de buade åt Annie Lööf under Almedalen förra sommaren.

— Vad gäller fotbollssupportrar, ungdomsgäng och stökiga händelser rent allmänt så kan man avvisa eller avlägsna, köra bort, den folksamlingen. Men den lagen gäller inte allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar, som här i Almedalen, så den går inte att använda nu, säger han.

Trots detta finns det alltså enligt Twitterpolisen Adolphson ingen grupp som polisen är så våldsamma mot som Nordiska motståndsrörelsen.

Källa:
Polisen: Därför ingriper vi inte mot nazisterna


  • Publicerad:
    2019-06-07 14:08